Melanie Parker-Zwanziger

Verhalen van Melanie Parker-Zwanziger

Je kent ze vast wel. Interieurs waar je mond van open valt. Omdat alles gewoon klopt. Het voelt er behaaglijk en spannend tegelijk. Het is er knus en sfeervol. Een interieur dat je als het ware omarmt. Hoe krijgt zo’n interieurontwerper dat toch voor elkaar? Eén van de geheime ingrediënten: ronde vormen.
Lees het verhaal
Steeds meer mensen ruilen hun (te) drukke sociaal en zakelijk leven in voor thuiswerken, home cooked dinners en familieavondjes op de bank. Die tendens heeft effect op de manier waarop we samen wonen en werken. De logeerkamer wordt ingeruild voor een sportkamer en de rommelkamer verandert in een comfortabel thuiskantoor. Verstandig! Door in huis een structurele werkplek in te richten, kun je aan het eind van de dag je werk ook daadwerkelijk afsluiten.
Lees het verhaal
Duurzaam wonen blijkt gelukkig meer dan een trend. Woningen worden steeds vaker uitgerust met zonnepanelen, warmtepompen en driedubbel isolatieglas. Ook het bouwproces moet voldoen aan allerlei strikte milieueisen. Maar hoe zit het dan met de binnenkant? Interieurontwerper Melanie Parker-Zwanziger geeft je tips & tricks over de duurzame keuzes die je kunt maken bij het inrichten van je stulpje.
Lees het verhaal
Verfkwast en -roller in de aanslag! Niet alleen interieurjunkies staan dit jaar klaar om hun thuisinrichting een flinke opknapbeurt te geven. Wereldwijd daalt steeds meer het besef in, dat een fijne leefomgeving bijdraagt aan fysieke en mentale gezondheid. Een veilige thuisbasis is essentieel. Verfgrootmeester Flexa speelt hierop in met de trendkleur van 2021: Brave Ground. Een natuurlijke bruintint, die je helpt om verandering te omarmen. Volg de tips van Lifestyle Almere om deze kleur te mix&matchen. Van subtiel tot lekker uitgesproken.
Lees het verhaal
Nee, het was niet echt liefde op het eerste gezicht tussen Nik Smit, directeur Almere City Marketing, en de stad die hij nu zo vurig promoot. Maar na een stroeve kennismaking wil de citymarketeer nooit meer weg. ‘Almere is veelzijdig en voortdurend in ontwikkeling. Je hebt hier gewoon alles. Steeds meer Almeerders krijgen daar oog voor en spenderen hun vrije weekenden in de stad, en ook steeds vaker in een ander stadsdeel dan waar ze wonen. Let maar op: het wordt hier alleen maar nóg leuker!’
Lees het verhaal
Als kinderen door allerlei omstandigheden niet thuis kunnen wonen, dan is het fijn om hen zo dicht mogelijk bij huis opvang te bieden. In Almere zijn er zo’n 500 pleeggezinnen, die samen ruim 600 kinderen en jongeren opvangen. Dat zijn mensen zoals jij en ik, met ruimte in hun huis én hart om hen een stabiele plek te geven als ze dat thuis (even) niet kunnen vinden. Mensen zoals Daan en Annet, die voor zoontje Micha en pleegkindje Ayse zorgen.
Lees het verhaal
Een goedgekozen raambekleding verrijkt je interieur en geeft extra sfeer. Maar… kiezen is nog niet zo makkelijk. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos: van inbetweens, jaloezieën en plissé tot shutters. En dan zijn er nog de verschillende stijlen, materialen, kleuren en ophangsystemen. Hoe vind je in dat enorme aanbod jouw ideale raambekleding? Lifestyle Almere legde de kwestie voor aan woonspecialist Decorette en bedacht vier basisvragen, die iedereen aan zichzelf zou moeten stellen.
Lees het verhaal
Kleurengoeroe Flexa luidt het nieuwe decennium in met de vergrijsde trendkleur Tranquil Dawn. Deze groengrijze tint met blauwe ondertoon brengt rust in het interieur en spoort tegelijkertijd aan tot activiteit en energie. Never a dull moment! Naast allerlei Almeerse huizen worden gebouwen over de hele wereld gehuld in deze fijne nieuwe tint. We gaan eens kijken hoe je deze beauty het beste combineert.
Lees het verhaal
Het oud-Afrikaanse gezegde ‘It takes a village to raise a child’ is volledig toepasbaar op deze gezinssituatie. Als gezinshuisouder bij Vitree is Roy Thepen de spin in het web voor zijn drie kinderen in het gezinshuis. Samen met zijn vrouw Karen, hun familie en de betrokken hulpverleners zorgen ze voor een stabiele, liefdevolle en ‘zo thuis mogelijke’ situatie. De kinderen hebben veel meegemaakt, en hebben daardoor nét wat meer begeleiding nodig dan in een regulier (pleeg)gezin mogelijk is. Roy biedt hen dat. En meer!
Lees het verhaal