Een nieuw begin met Tranquil Dawn

In: Wonen | Editie:

Tekst:

Kleurengoeroe Flexa luidt het nieuwe decennium in met de vergrijsde trendkleur Tranquil Dawn. Deze groengrijze tint met blauwe ondertoon brengt rust in het interieur en spoort tegelijkertijd aan tot activiteit en energie. Never a dull moment! Naast allerlei Almeerse huizen worden gebouwen over de hele wereld gehuld in deze fijne nieuwe tint. We gaan eens kijken hoe je deze beauty het beste combineert.

Sinds jaar en dag komt het Flexa kleurexpert-team bijeen om De Kleur van het Jaar te bepalen: geen natte vingerwerk maar een gedegen onderzoek naar maatschappelijke trends, consumentengedrag en designtrends. Wat kwam daar ditmaal uit naar voren? Mensen zijn op zoek naar positieve connecties in de échte wereld. We nemen onze waarden en normen onder de loep en vragen ons af hoe we beter voor onszelf en anderen kunnen zorgen. Maak het menselijk! Er is een duidelijke tegenbeweging gaande in een wereld, die steeds digitaler en oppervlakkiger wordt.

Fris en kalmerend ochtendlicht

Wat kunnen we eigenlijk met deze groengrijze tint? Zijn we onderhand niet toe aan een andere trendkleur dan groen? Tranquil Dawn combineert uitstekend met uiteenlopende kleuren en materialen. Of het nu warme, neutrale, zachte of felle paletten zijn, Tranquil Dawn brengt balans in het totaalplaatje. Met z’n heldere karakter straalt hij licht uit. Fris en kalmerend ochtendlicht! En hé… groen blijft voorlopig nog wel een graag geziene gast in onze huiskamers! Je creëert je eigen stukje natuur in huis. 

It’s al in the mix

In de start van een decennium ligt ruimte voor een nieuw begin. Tranquil Dawn is geïnspireerd op het ochtendgloren waarin, vlak voordat de zon verschijnt, het schaarse licht de hemel kleurt, en waarin een nieuwe dag zich in alle rust laat aankondigen. Hoe je deze vergrijsde groenblauwe kameleon combineert? Ga experimenteren met jouw favoriete kleurtonen en zie wat er gebeurt. Er kan veel. Volg anders één van de complementaire kleurpaletten hieronder. Succes gegarandeerd!

Kleurpalet Care

Zoek je een warm, veilig nest waarin de ruimte als een zachte deken om je heen valt? Kies dan voor dit palet met vriendelijke pastellen en naturellen. Zit de kleurtrend van twee jaar geleden nog op jouw wand? Lekker laten zitten: Spiced Honey zorgt namelijk voor een warme aanvulling. Materialen die dit palet mooi aanvullen zijn blanke houtsoorten, wol en metalen als zilver, koper en goud. Care is een pallet dat doet denken aan een nevelige zonsopgang in het voorjaar.

Ga experimenteren met jouw favoriete kleurtonen en zie wat er dan gebeurt

Kleurpalet Meaning

In dit interieur kom je tot rust en krijg je ruimte voor bezinning. Minimalisme floreert en de trendkleur haalt een bijna kloosterachtige kalmte tevoorschijn. Het kleurpalet bestaat uit verschillende lichte grijzen met twee zwaardere, bijna zwarte tinten. Rechte lijnen en functionele vormen vinden aanvulling in tactiele materialen als linnen en hout. Alsof je op een heldere winterdag tuurt naar de eindeloze kleurschakeringen langs de horizon. 

Kleurpalet Play

In dit huis bruist het van energie en openheid! Met een kleurpalet van zachte tinten en energieke kleuren – zonnig geel en koraalrood bijvoorbeeld – creëer je een speelse, jonge en vitale sfeer. Geometrische patronen zorgen voor jovialiteit. Kies daarbij voor een mooie mix van materialen als triplex. Dit palet past bij jou, als je geniet van de horizon van een heldere zonnige zomerse dag. 

Kleurpalet Creative

Word jij vrolijk van een mix van oud en nieuw? Kies dan voor een palet van warme, rijke tinten die teruggrijpen naar het verleden: oker, petrol, groen en bordeaux. Tranquil Dawn brengt verlichting in dit palet. Qua materialen gebruik je hout, bloemen(print), keramiek en geprinte katoenen en gebreide kleden. Mijmerend zie je de horizon van een warme herfstdag. Dit interieur is op en top eclectisch en creatief. 

Grijp die kwast!

Ga een middag aan de slag met kwast en rollers en jouw huis is klaar voor onvergetelijke momenten met fijne vrienden. Connect! Verdiep je in elkaars leven. Het zal iedereen dichter bij elkaar brengen. 

  ,