Een veilige thuisbasis met Brave Ground

In: Wonen | Editie:

Tekst:

Verfkwast en -roller in de aanslag! Niet alleen interieurjunkies staan dit jaar klaar om hun thuisinrichting een flinke opknapbeurt te geven. Wereldwijd daalt steeds meer het besef in, dat een fijne leefomgeving bijdraagt aan fysieke en mentale gezondheid. Een veilige thuisbasis is essentieel. Verfgrootmeester Flexa speelt hierop in met de trendkleur van 2021: Brave Ground. Een natuurlijke bruintint, die je helpt om verandering te omarmen. Volg de tips van Lifestyle Almere om deze kleur te mix&matchen. Van subtiel tot lekker uitgesproken.

Nooit eerder kozen de experts voor zo’n aardse trendkleur

Tips van interieurontwerper Melanie Parker-Zwanziger

Hou je van rust? Kies dan maximaal drie kleuren. Verfstalen zijn een must en hierbij geldt: hoe groter hoe beter. Plak de stalen op de muur en bepaal op verschillende momenten van de dag hoe de kleur overkomt. Kom je er niet uit? Neem gerust contact op met Studio Melanie Parker.

Voor de achttiende maal op rij komt het kleurexpert-team van Flexa bijeen om De Kleur van het Jaar te voorspellen. Geen giswerk, maar gedegen onderzoek naar wereldwijde maatschappelijke en designtrends plus consumentengedrag. Hun bevindingen zetten ze om in kleurpaletten, met dit jaar als aanvoerder: Brave Ground. Een opvallende keus. De afgelopen jaren passeerden allerlei hippe natuurtinten de revue, zoals warm amber, gedempt grijs en kalmerend groen. Nooit eerder kozen de experts voor een aardse trendkleur als deze. 

Kleurrijke toekomst

Eén van de mooie kanten van deze trendkleuren is, dat ze een voetprint in de tijd opleveren. We leven in roerige tijden, in een wereld die onzeker voelt. Dan willen we de grond onder onze voeten voelen. We zoeken troost in de betrouwbaarheid van de simpele dingen, die omringen. Denk aan de veerkracht van de natuur, de betrouwbaarheid van de aarde en zeker ook het heiligdom van onze huizen. In onze huizen zoeken we naar rust en bezinning, en verzamelen we moed om door te gaan. We maken ons klaar voor een kleurrijke toekomst. 

Bruin brengt balans

Brave Ground straalt eenheid en harmonie uit. Het is een echte bemiddelaar en door zijn stabiliteit en rust past hij binnen allerlei kleurfamilies, van roden tot gelen en blauwen. Eigenlijk alle primaire kleuren zijn vertegenwoordigd. Ideaal! Wie zegt dat balans vinden moeilijk is? Om je een beetje op weg te helpen in de wirwar aan tinten binnen deze families, vind je hiernaast vier kleurpaletten die elk interieur een fris, geaard gevoel geven. Start mixing!

Kleurpalet Expressive

Heb je vroeger geleerd dat rood en roze vloeken? Niet in dit palet! Verschillende tinten roze en rood combineren uitstekend met elkaar en zijn ideaal voor het maken van grafische patronen. Voel je vrij om jezelf te laten zien. Strepen, ronde vormen of vierkante vlakken: alles werkt door de warme basistoon van Brave Ground die het geheel verbindt. Geef je huis pit en vitaliteit en laat zien wie je werkelijk bent. Maak een positief verschil in huis én daarbuiten. 

Kleurpalet Trust

Leem, klei, krijt en turf. Deze verfnamen zeggen het al: puur natuur. Het zijn harmonieuze kleuren die je overal ter wereld tegenkomt en die openheid en verbinding geven. Subtiele bruin- en grijstinten verzachten de harde lijnen van moderne architectuur en creëren intimiteit en geborgenheid. Een prachtig palet in huizen of zelfs kantoren, waar mensen samenkomen om hun ideeën en idealen te delen. Nog een pluspunt: deze aardse tinten combineren fantastisch met natuurlijke materialen als hout, koper en keramiek.

Kleurpalet Timeless

Mix jij graag modern met klassiek? Dan is dit jouw palet. De gelen en okers, samen met zachte neutralen, brengen warmte en vrolijkheid in elke ruimte. Leuk om een subtiel verfeffect aan te brengen, zoals een horizontale oker streep op de wand. Kies zachte gelen voor een onopvallend contrast of juist een pittige oker voor een in het oog springend effect. Hoe dan ook: jouw ruimte wordt tijdloos en energiek.

Kleurpalet Earth

Breng jij graag buiten naar binnen? We’ve got a winner! Dit palet brengt allerlei natuurtinten samen. De blauwe, groene en bruine tinten reflecteren de aspecten van de natuur: zee, bomen en aarde. Het zijn kleuren die van nature al heel mooi samengaan en ons herinneren aan de connectie, die wij hebben met de aarde en onze verantwoordelijkheid om deze te beschermen. Mix ze met materialen als rotan en onbehandeld hout om nog meer rust en ontspanning in de ruimte te brengen. Relax en leef bewust! 

Brown is back and… here to stay!

Het mag eigenlijk geen verrassing heten, dat bruin zijn intrede doet. Trendwatcher Lidewij Edelkoort voorspelde het twee zomers geleden al: bruin komt terug! En het mooie is, dat deze naturelle tint alles in zich heeft om de komende grofweg dertig (!) jaar het toneel niet meer te verlaten. Investeer naast verf dus ook gerust in andere bruinkleurige materialen. Denk aan meubelen van hout, wol en leer. Toon je kracht en kies voor duurzaam!