Almere is vaak een aangename verrassing voor mensen die de stad niet kennen. Dat komt niet alleen doordat we hier modern en ruim wonen. Het is vooral de verwevenheid tussen stad en groen die onze stad zo bijzonder maakt. Almere is waterrijk, heeft een lange kustlijn, veel natuur en moderne architectuur. En er is enorm veel te beleven: bijna nergens anders in Nederland zijn er zoveel verschillende recreatieve mogelijkheden in één stad als hier. We wonen in een fantastische plaats om er op uit te trekken. Doe dus vooral eens een dagje uit in eigen stad. Tip: ontdek Almere wandelend, fietsend of varend.
Lees het verhaal
Deze zomer hoef je je niet te vervelen. Pak je agenda en save the dates. Laat je inspireren door bijvoorbeeld de muzikale uitjes op bijzondere locaties. We lichten er alvast een paar voor je uit. Dit wil je toch? Heerlijk in je eigen stad genieten van kunst, cultuur en de omgeving. Benieuwd naar wat er deze zomer nog meer te beleven is in Almere? Ontdek àlle uitjes op uitinalmere.nl
Lees het verhaal
Het Yanmar Stadion is de thuisbasis van Almere City FC. Het stadion onderging in de zomer van 2020 een metamorfose. Het sportcomplex groeit zo mee met de sportieve ambities. Maar wist je dat het Yanmar Stadion meer dan alleen een stadion voor voetbal is? Het is een unieke locatie voor tal van evenementen en feestjes in Almere. Van zakelijke bijeenkomsten tot … trouwen op de middenstip!
Lees het verhaal
Met maar liefst 440 km aan vrijliggende fietspaden is Almere een ideale fietsstad. Dat je in onze strakvlakke polderstad ook perfect uit de voeten kunt op je mountainbike, ligt misschien wat minder voor de hand. Toch zijn er hier een paar uitdagende mountainbikeroutes, waar je flink wat hoogtemeters kunt maken. Visit Almere zet de mogelijkheden op een rij.
Lees het verhaal
Het is weer lente! Tijd voor een relaxte stoel in het zonnetje en een goed boek. Van kasteelroman en thriller tot reisverhalen en literatuur. Maakt niet uit wat je leest. Lezen inspireert, ontspant en voert je even weg uit de waan van de dag. De Nieuwe Bibliotheek wil graag kennis delen, lezen bevorderen en dit voor zoveel mogelijk Almeerders toegankelijk maken. Daarom is er sinds half april een nieuw Budgetabonnement en worden de tarieven per 1 juni aangepast.
Lees het verhaal
Stad & Natuur is al 12 jaar dé partner in Almere als het gaat om de groene, gezonde en duurzame stad. Bekende locaties zijn onder meer de schaapskooi in het Vroege Vogelbos, het natuurbelevingcentrum bij de Oostvaardersplassen en het hoofdkantoor op Stadslandgoed de Kemphaan, waar de Stichting veel schoolklassen ontvangt en evenementen organiseert.
Lees het verhaal
Almere Buiten ontwikkelt zich steeds meer als toeristische bestemming. Zo verrijst er momenteel het Holiday Inn hotel, dat begin volgend jaar de deuren opent. Daarnaast is er sinds kort een eigen VVV-servicepunt in de bibliotheek aan het Baltimoreplein. Inwoners en bezoekers kunnen daar terecht voor toeristische informatie over de stad. Het servicepunt maakt deel uit van de stedelijke vernieuwing door de gemeente.
Lees het verhaal

Categorieën