Het Yanmar Stadion is de thuisbasis van Almere City FC. Het stadion onderging in de zomer van 2020 een metamorfose. Het sportcomplex groeit zo mee met de sportieve ambities. Maar wist je dat het Yanmar Stadion meer dan alleen een stadion voor voetbal is? Het is een unieke locatie voor tal van evenementen en feestjes in Almere. Van zakelijke bijeenkomsten tot … trouwen op de middenstip!
Lees het verhaal
Met maar liefst 440 km aan vrijliggende fietspaden is Almere een ideale fietsstad. Dat je in onze strakvlakke polderstad ook perfect uit de voeten kunt op je mountainbike, ligt misschien wat minder voor de hand. Toch zijn er hier een paar uitdagende mountainbikeroutes, waar je flink wat hoogtemeters kunt maken. Visit Almere zet de mogelijkheden op een rij.
Lees het verhaal
Almere Buiten ontwikkelt zich steeds meer als toeristische bestemming. Zo verrijst er momenteel het Holiday Inn hotel, dat begin volgend jaar de deuren opent. Daarnaast is er sinds kort een eigen VVV-servicepunt in de bibliotheek aan het Baltimoreplein. Inwoners en bezoekers kunnen daar terecht voor toeristische informatie over de stad. Het servicepunt maakt deel uit van de stedelijke vernieuwing door de gemeente.
Lees het verhaal
Aan de balie in de bibliotheek is vrijwilligster Maartje geduldig in gesprek met een vrouw die haar vraag in het Engels stelde. Op verzoek van Maartje schakelde ze over op Nederlands. De vrouw blijkt al ruim 25 jaar in Nederland te wonen, maar spreekt de taal nog altijd slecht. Omdat ze voor een Engels bedrijf werkte, was er ook geen noodzaak om onze taal onder de knie te krijgen. Nu is ze gedwongen op zoek naar een nieuwe baan, en voelt ze die urgentie wel.
Lees het verhaal
Almere heeft een marathonlange kustlijn - zo’n 42 kilometer! - en bestaat voor 50% uit water. Er zijn veel locaties waar je alleen met een boot kunt komen; daar kun je heerlijk genieten van zon, zand, water, evenementen en spectaculaire buitenvoorstellingen. Maar je kunt uiteraard ook kiezen voor de vaarroute, dwars door de stad, van het Markermeer naar het Gooimeer.
Lees het verhaal

Categorieën