Naast de ambitie heeft Almere vooral ook de potentie om een rol van betekenis te spelen als locatie voor techbedrijven. De ruimte is er, evenals de infrastructuur. De ondernemingen komen al, nu de mensen nog. Daar wordt hard aan gewerkt.
Lees het verhaal
Raoël van Leeuwaarde voelt zich in zijn werk nu als een vis in het water. Dat was eerder wel anders. Na functies bij grote ondernemingen (‘Te weinig persoonlijk’) en als zelfstandige (‘Acquisitie slokte tijd op die ik liever aan inhoud besteed’) vond hij het twee jaar geleden tijd om als veertiger-met-verplichtingen te onderzoeken wat de volgende stap op zijn carrièrepad zou kunnen zijn. Kans, gelegenheid en tijd kreeg Raoël bij het Almeerse IT-bedrijf Ultimum, ondersteuning vond hij bij het gemeentelijke project Baangericht. ‘Dit is wat ik nodig had: de ruimte om te ontdekken wat bij mij past.’
Lees het verhaal
Als kinderen door allerlei omstandigheden niet thuis kunnen wonen, dan is het fijn om hen zo dicht mogelijk bij huis opvang te bieden. In Almere zijn er zo’n 500 pleeggezinnen, die samen ruim 600 kinderen en jongeren opvangen. Dat zijn mensen zoals jij en ik, met ruimte in hun huis én hart om hen een stabiele plek te geven als ze dat thuis (even) niet kunnen vinden. Mensen zoals Daan en Annet, die voor zoontje Micha en pleegkindje Ayse zorgen.
Lees het verhaal
De culturele wereld heeft het moeilijk. Ook in Almere. Veel mensen uit het culturele werkveld zitten zonder werk. Geen festivals, geen voorstellingen. Gelukkig is Almere een stad waar de pioniersgeest in alle geledingen aanwezig is, en het verbaast waarschijnlijk niemand dat deze periode van bezinning de creativiteit bij veel Almeerders heeft aangewakkerd.
Lees het verhaal
Er zijn vandaag de dag nogal wat kwesties, die om aandacht schreeuwen. Ook in Almere. Of beter: voorál in Almere. Er gebeurt hier enorm veel. De één zit er wat dichter op dan de ander, maar in onze stad zetten we met z’n allen momenteel de schouders onder een megaproject: de digitale stad, we maken Almere klaar voor de toekomst. We zijn al een flink eind op de goede weg. Maar eerlijk is eerlijk, we zijn er nog lang niet. Voor Frans Jorna, sinds medio 2018 Directeur digitale stad en innovatie van de gemeente Almere, zijn er nog heel wat noten om te kraken.
Lees het verhaal
Mensen maken de stad, en ook lokale ondernemers dragen hun steentje bij aan een levendig Almere. Veel van hen zijn maatschappelijk betrokken doeners, die alles voor hun dromen over hebben. Doorzetters met ambitie die hun doel met vallen en opstaan bereiken. Ondernemers die lokaal het verschil willen maken. In een vijfdelige serie zet Lifestyle Almere een aantal van deze Stadmakers in de spotlights. Dit is deel drie.
Lees het verhaal

Categorieën