Uniek in Nederland – Wonen in je eigen BOSS!

In: Wonen | Editie:

Tekst:

Droom jij weg bij de gedachte aan vrijstaand wonen in het bos? Omgeven door geurende bloemenweides, groene bosschages, tjilpende vogels en kronkelende bospaadjes? Dit… en meer kán gewoon in onze stad!

Op een fantastische plek aan het Gooimeer, aan de rand van het Cirkelbos, met Almere-Haven vlakbij, bouwt maatschappelijk projectontwikkelaar Timpaan een duurzame villawijk én wordt ook een nieuw bos aangeplant. Een bos waarin je woont in een exclusieve villa, op een ruime kavel van minimaal 1500 m2, met bomen tot aan je voordeur. Het bos is van jou en van je buren. Heerlijk leven in jullie eigen bosrijke resort.

Ruimte en rust: het kan nog…

Wie denkt aan wonen in een nieuwbouwwijk, heeft vast niet meteen een omgeving met veel ruimte en rust, boompartijen, weelderige bloemen en fladderende vlinders op zijn netvlies. En dat is nou precies wat Timpaan dus wél ontwikkelt. Rustig gesitueerd in Overgooi, aan de rand van het Cirkelbos, ontpopt zich een unieke wijk waar zesenzestig onder architectuur gebouwde villa’s straks verrijzen in het bos. En het mooie is: een paar daarvan zijn nog beschikbaar.

Met een speelse knipoog

Met BOSS Noord en Zuid aan beide uiteinden van de wijk vormt BOSS Midden straks het groene hart. Dit hart zal bestaan uit twee cirkels die een speelse knipoog vormen naar het Cirkelbos. In de achterste cirkel komt een carré van vijf woningen, die samen als het ware een nieuw landhuis vormen. In de andere cirkel komen nog eens drie fraaie vrijstaande bosvilla’s. Door het overige deel van de cirkels grotendeels open te laten, ontstaat er een park waar je elkaar kunt ontmoeten voor een praatje en waarvandaan je op je gemak richting het cirkelbos wandelt. Of lekker kunt gaan slenteren langs de open velden die elk seizoen weer anders kleuren.

In een licht glooiend landschap

De bouw van BOSS Noord is in volle gang. Al voordat de eerste paal geslagen werd, was het bos al grotendeels aangeplant. Geen kale nieuwbouwbedoening, maar woningen die straks, verscholen in het jonge bos, rustig staan te wachten op hun eigenaar. Het licht glooiende landschap werkt als natuurlijke erfgrensafscheiding en wordt hier en daar beplant met heesters. Wie gaan daar wonen? Een paar van de toekomstige bewoners hebben hun nieuwe buren al ontmoet via een door de Timpaan georganiseerde barbecue. Het is een gevarieerd gezelschap van jonge stellen, ouderen en verder ook veel gezinnen met kinderen. Huisdieren kunnen hier uiteraard ook hun hart ophalen.

Boompartijen, weelderige bloemen en fladderende vlinders

Bosvilla’s in een duurzaam jasje

Het duurt niet lang meer voordat de eerste woningen, verscholen achter de groene bladeren, de omgeving sfeer geven met hun bruin gemêleerde metselwerk, houten gevels en metalen daken. In hoeverre deze materialen terugkomen, is aan de toekomstige bewoners. Die eigen invulling maakt iedere woning net even anders dan die van de buren. Naast persoonlijkheid krijgen de woningen ook een duurzaam jasje. Door goede isolatie, luchtventilatie, warmtepomp, warmteterugwinning en zonnepanelen hebben de woningen nauwelijks verwarming nodig. Dat is op den duur ook fijn voor de portemonnee.

Het grote genieten kan beginnen

In BOSS leef je bewust mee met de seizoenen. De natuurtinten van buiten dwarrelen via de grote raampartijen in volle pracht je woonkamer binnen. Dit binnen/buiten-effect kun je versterken. Hoe? Kies voor natuurlijke materialen, zoals linnen gordijnen, houten vloeren en wollen vloerkleden. Aan de hand daarvan creëer je een sfeervol, ontspannen en naturel effect. Het grote genieten kan beginnen!

Vanuit de rust zó in het stadsleven

Je kunt urenlange boswandelingen maken met de hond, of bootjes kijken vanaf de Gooimeerdijk. En tóch ben je binnen vijftien minuten in het centrum van de stad! Ook Schiphol en Amsterdam zijn goed bereikbaar. Vanuit de rust van je bosrijke achtertuin dompel je jezelf in no time onder in het bruisende stadsleven. Ook uitwaaien op het strandje aan het Gooimeer en tafelen in de gezellige restaurants in Almere en ’t Gooi zijn binnen handbereik. Wat een fantastische plek!

Een sprookje komt tot leven

Naast duinlandschappen hebben we straks ook BOSS in de stad. Geen standaard woonwijk met hier en daar wat groen, maar een organisch gevormd bos tot aan de voordeur. Om dagelijks nog meer in en met de natuur te zijn. Een idyllisch sprookje dat tot leven komt. Misschien iets voor jou?

Bloemenparadijs voor vlinders en bijen

Een gebrek aan bijen luidt het einde in van veel groente, fruit en gewassen. Het is al net zo simpel als dat het klinkt. Daarom doet BOSS als eerste nieuwbouwproject een duit in het zakje van Honey Highway Nederland: een prachtig initiatief dat de biodiversiteit verhoogt door in heel Nederland bloemenzeeën terug te brengen. BOSS heeft een perceel ter grootte van een voetbalveld ingezaaid met inheemse bloemen en planten, die vooral een enorme aantrekkingskracht hebben op bijen en andere insecten. Niet alleen mooi voor de directe omgeving, maar ook voor het behoud van onze wereld!