Vooral de horeca staat momenteel te springen om personeel. Komt goed uit. Want de horecastudenten van MBO College Poort en MBO College Almere staan te popelen om aan de slag te gaan. Werken in de horeca vinden zij het mooiste dat er is. Zij doen een opleiding waar praktijk en theorie hand in hand gaan, en waar eigen inbreng wordt gewaardeerd én gefaciliteerd. Logisch dat de studententevredenheid hoog is.
Lees het verhaal
Belangrijke doelstelling van Hogeschool Windesheim is het uitdagen van haar studenten. Voor de ambitieuzen onder hen is er het Honours Programma, met meer intellectuele uitdaging. Van ondernemingen en instellingen binnen het huidige thema Sustainable Society - de duurzame samenleving - krijgen studenten uit alle studierichtingen van hbo, mbo en voorgezet onderwijs (Technasium) daarin een uitdagend en strategisch vraagstuk voorgelegd.
Lees het verhaal
De coronacrisis inspireert opleidingsmanagers Annika van der Lee en Eefke Stagge van MBO College Poort. Half juni laten zij hun studenten een online sportevent - MBO Moves - organiseren voor alle mbo’ers van Nederland. De studenten worden begeleid door professionals uit de evenementenbranche. Zo krijgen zij de ruimte om een stage te vervullen of praktijkervaring op te doen. Landelijk worden mbo-studenten in beweging gezet. Win-win in optima forma.
Lees het verhaal
Hoe je in je vel zit, is essentieel voor het studiesucces. Studeren hoef je bij Windesheim in Almere daarom niet alleen te doen. Heb je ondersteuning nodig, dan kun je terecht bij je studentbegeleider. Heb je problemen of klachten die je studievoortgang belemmeren, dan staan de specialisten van het Studiesuccescentrum klaar. Dit team begeleidt en adviseert studenten met uiteenlopende vraagstukken.
Lees het verhaal
Studenten van de mbo niveau 2-opleidingen van MBO College Almere leren het vak vooral in de praktijk. Dat is niet alleen leuk en leerzaam maar biedt de studenten ook de mogelijkheid zich breder te oriënteren. Daardoor hebben ze op de arbeidsmarkt meer kans van slagen. Een samenwerking met voetbalclub Almere City FC lijkt misschien verrassend maar blijkt enorm waardevol.
Lees het verhaal
Flexibiliteit en inventiviteit. Meer dan ooit moesten docenten dit jaar die kwaliteiten aan de dag leggen. Bijna van de ene op de andere dag ging het land ‘op slot’ en maakte contactonderwijs plaats voor de digitale variant. Twee dingen vallen op bij docenten van hogeschool Windesheim: hun bevlogenheid en hun bereidheid er alles aan te doen om studenten goed onderwijs te blijven geven.
Lees het verhaal
In het jongste stadsdeel van Almere staat MBO College Poort, een prachtig en duurzaam onderwijsgebouw. Hier kunnen ondernemende, creatieve, sportieve en ambitieuze jongeren kiezen voor één van de vele niveau 4-opleidingen. ‘Onze studenten verdienen een mooie school,’ aldus een trotse Mark Vlasblom, voorzitter van de directie en Marjan van Duist, manager van de Businessopleidingen.
Lees het verhaal
Studenten van hogeschool Windesheim werken tijdens hun studie aan opdrachten voor bedrijven of instellingen, de zogeheten Comakerships. Anders dan bij een stage dragen studenten bij een Comakership concrete oplossingen aan: een advies bijvoorbeeld, of een dienst of product. Twee recent afgestudeerde studenten van hogeschool Windesheim in Almere - Joost Eekman (Engineering) en Ilse Heus (Logopedie) - sleepten er zelfs een Flevopenning-nominatie mee in de wacht.
Lees het verhaal
Technologie en toekomst vormen een ijzersterk duo. Allerlei ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Wat vandaag onmogelijk lijkt, is morgen gemeengoed. Onderwijsinstellingen moeten hun studenten een stevige basis verschaffen, zodat die goed voorbereid en vol zelfvertrouwen die toekomst binnenstappen, en zelfs helpen creëren. MBO College Almere biedt toekomstgerichte beroepsopleidingen in de sectoren Zorg, Welzijn & Onderwijs, Technologie, ICT, en Design & Ontwikkeling. Technologie speelt daarin steevast een rol, maar staat altijd in dienst van de mens.
Lees het verhaal

Categorieën