In het jongste stadsdeel van Almere staat MBO College Poort, een prachtig en duurzaam onderwijsgebouw. Hier kunnen ondernemende, creatieve, sportieve en ambitieuze jongeren kiezen voor één van de vele niveau 4-opleidingen. ‘Onze studenten verdienen een mooie school,’ aldus een trotse Mark Vlasblom, voorzitter van de directie en Marjan van Duist, manager van de Businessopleidingen.
Lees het verhaal
Studenten van hogeschool Windesheim werken tijdens hun studie aan opdrachten voor bedrijven of instellingen, de zogeheten Comakerships. Anders dan bij een stage dragen studenten bij een Comakership concrete oplossingen aan: een advies bijvoorbeeld, of een dienst of product. Twee recent afgestudeerde studenten van hogeschool Windesheim in Almere - Joost Eekman (Engineering) en Ilse Heus (Logopedie) - sleepten er zelfs een Flevopenning-nominatie mee in de wacht.
Lees het verhaal
Technologie en toekomst vormen een ijzersterk duo. Allerlei ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Wat vandaag onmogelijk lijkt, is morgen gemeengoed. Onderwijsinstellingen moeten hun studenten een stevige basis verschaffen, zodat die goed voorbereid en vol zelfvertrouwen die toekomst binnenstappen, en zelfs helpen creëren. MBO College Almere biedt toekomstgerichte beroepsopleidingen in de sectoren Zorg, Welzijn & Onderwijs, Technologie, ICT, en Design & Ontwikkeling. Technologie speelt daarin steevast een rol, maar staat altijd in dienst van de mens.
Lees het verhaal
Veel ondernemers spelen met de gedachte te verduurzamen. In de praktijk blijkt dat ’t hen vaak ontbreekt aan tijd, kennis of geld om daadwerkelijk in actie te komen. Julia Barton helpt ondernemers met kennis, ervaring en financieringen, zodat zij hun energiebesparende projecten wél van de grond kunnen krijgen. Sinds oktober vorig jaar is zij het gezicht van de Duurzame Energie- en Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland (DE-on) in Almere.
Lees het verhaal
Je bent jong en sporten is voor jou al lang niet meer ‘gewoon’ een hobby. Toch wil je daarnaast aan een andere toekomst denken, en met het oog op die toekomst ook verder studeren. Gelukkig heeft hogeschool Windesheim een topsportregeling, waardoor je beide op hoog niveau kunt doen. Vooral dáárom kozen wakeboarder Max Delhaas en wielrenner Hessel Glotzbach voor hogeschool Windesheim in Almere. 
Lees het verhaal

Categorieën