Je kent ze vast wel. Interieurs waar je mond van open valt. Omdat alles gewoon klopt. Het voelt er behaaglijk en spannend tegelijk. Het is er knus en sfeervol. Een interieur dat je als het ware omarmt. Hoe krijgt zo’n interieurontwerper dat toch voor elkaar? Eén van de geheime ingrediënten: ronde vormen.
Lees het verhaal
In Almere Centrum vind je bijzondere lokale, nationale en internationale merken. Er zijn unieke speciaalzaken, autovrije winkelstraten en gezellige horecapleinen. Het is de perfecte bestemming voor een dagje shoppen. Het AD tipte Almere onlangs niet voor niets in hun lijstje met de leukste stedentrips in eigen land! In deze editie van Lifestyle Almere halen we een paar bijzonder interieurzaken naar voren.
Lees het verhaal
Steeds meer mensen ruilen hun (te) drukke sociaal en zakelijk leven in voor thuiswerken, home cooked dinners en familieavondjes op de bank. Die tendens heeft effect op de manier waarop we samen wonen en werken. De logeerkamer wordt ingeruild voor een sportkamer en de rommelkamer verandert in een comfortabel thuiskantoor. Verstandig! Door in huis een structurele werkplek in te richten, kun je aan het eind van de dag je werk ook daadwerkelijk afsluiten.
Lees het verhaal
Toen Rinske Roem zich voor het eerst overgaf aan een yoga retreat, wist ze niet dat ze vijf jaar later haar eigen yogastudio zou runnen. Terwijl ze op Ibiza op haar yogamat lag, wist ze één ding echter wél: dit is het begin van een mooie reis.
Lees het verhaal
Duurzaam wonen blijkt gelukkig meer dan een trend. Woningen worden steeds vaker uitgerust met zonnepanelen, warmtepompen en driedubbel isolatieglas. Ook het bouwproces moet voldoen aan allerlei strikte milieueisen. Maar hoe zit het dan met de binnenkant? Interieurontwerper Melanie Parker-Zwanziger geeft je tips & tricks over de duurzame keuzes die je kunt maken bij het inrichten van je stulpje.
Lees het verhaal
Verfkwast en -roller in de aanslag! Niet alleen interieurjunkies staan dit jaar klaar om hun thuisinrichting een flinke opknapbeurt te geven. Wereldwijd daalt steeds meer het besef in, dat een fijne leefomgeving bijdraagt aan fysieke en mentale gezondheid. Een veilige thuisbasis is essentieel. Verfgrootmeester Flexa speelt hierop in met de trendkleur van 2021: Brave Ground. Een natuurlijke bruintint, die je helpt om verandering te omarmen. Volg de tips van Lifestyle Almere om deze kleur te mix&matchen. Van subtiel tot lekker uitgesproken.
Lees het verhaal
Thuiswerken is voor veel kantoorwerkers de nieuwe werkelijkheid. Om dit op de lange termijn tot een succes te maken, is het op z’n minst handig om een prettige thuiswerkplek te creëren. Hoe je dat voor elkaar krijgt, waar je op moet letten en wat de do’s en don’ts zijn? Lifestyle Almere zocht het voor je uit.
Lees het verhaal
Een goedgekozen raambekleding verrijkt je interieur en geeft extra sfeer. Maar… kiezen is nog niet zo makkelijk. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos: van inbetweens, jaloezieën en plissé tot shutters. En dan zijn er nog de verschillende stijlen, materialen, kleuren en ophangsystemen. Hoe vind je in dat enorme aanbod jouw ideale raambekleding? Lifestyle Almere legde de kwestie voor aan woonspecialist Decorette en bedacht vier basisvragen, die iedereen aan zichzelf zou moeten stellen.
Lees het verhaal
Kleurengoeroe Flexa luidt het nieuwe decennium in met de vergrijsde trendkleur Tranquil Dawn. Deze groengrijze tint met blauwe ondertoon brengt rust in het interieur en spoort tegelijkertijd aan tot activiteit en energie. Never a dull moment! Naast allerlei Almeerse huizen worden gebouwen over de hele wereld gehuld in deze fijne nieuwe tint. We gaan eens kijken hoe je deze beauty het beste combineert.
Lees het verhaal

Categorieën