Fotograaf Mona Alikhah werkte de afgelopen maanden mee aan het project ROOTS van Suburbia in de Buurt. Deze verhaleninstallatie is nu te zien op de Floriade. Op een plek waar de eerste bomen van Almere in de grond wortelen vertelt ROOTS het verhaal van de mens die in deze stad wortelt. Het project toont de diversiteit aan mensen, die Almere rijk is. Mona maakte de portretten en LA vroeg haar om in deze rubriek haar ervaringen te delen.
Lees het verhaal
De Nederlandse zomer is als het humeur van een peuter: het ene moment boos als een donderbui, het volgende moment het zonnetje in huis. Als fashionista moet je deze maanden dus op alles voorbereid zijn. Goed om te weten dat de nieuwe zomermode jou sowieso laat stralen.
Lees het verhaal
Almere studentenstad: nog niet zo lang geleden had dat bij sommigen stevig op de lachspieren gewerkt. Die dagen zijn geteld. Op het grote parkeerterrein tussen het ziekenhuis en het winkelcentrum staat over een paar jaar een nieuw pand van Hogeschool Windesheim, als onderdeel van een complete campus. Lifestyle Almere praat over die plannen met Felix Sanders en Paul Wilhelmus, projectleiders van de gemeente Almere, en Kees Stolwijk, directeur van Hogeschool Windesheim Flevoland.
Lees het verhaal
De eerste dag van de Perzische kalender valt op 21 maart. Op deze nieuwe dag, Noroez, wordt in onder meer Iran (Perzië), Afghanistan, Tajikistan en Koerdistan het Perzisch nieuwjaar gevierd. Ook veel Koerden in Iran en Turkije vieren dit voorjaarsfeest, dat lang voor de komst van de Islam al op de kalender stond.
Lees het verhaal
Praten over de dood? Tja, dat doen we liever niet. Maar de dood leeft wel degelijk. Zegt ten minste Marianne van Bennekom (56). Is zij bij een feestje, dan zijn andere gasten vaak razend nieuwsgierig en willen ze van alles weten. Van Bennekom is uitvaartbegeleider. Of beter: gids bij verlies. Met haar bedrijf Purper uitvaartzorg begeleidt zij nabestaanden en mensen die terminaal ziek zijn, en regelt ze de hele uitvaart. Want hulp kunnen mensen onder dergelijke omstandigheden heel goed gebruiken. Van Bennekom vertelt hoe zij in Almere de dood een gezicht geeft.
Lees het verhaal
Nee mannen, het gaat hier even niet over de PK’s van ronkende bolides. Hier draait alles om de vrouw. Om de Pure Kracht van onweerstaanbare zomermode. Om fashion die als vanzelf de zon op je gezicht tovert. Hoeveel PK trek je aan?
Lees het verhaal

Categorieën