Toen ik nog in de Eilandenbuurt woonde, kreeg ik op een dag bezoek van een bekende tv-kok. Die begroette me niet met de vraag hoe ik het maakte, maar riep meteen enthousiast uit, dat er bij mij vlak om de hoek melde groeide. Wist ik wel hoe lekker dat was? Nou ja, dat wist ik wel. Maar ik had die melde gemist. En ik ben gegarandeerd de enige niet. Want de kans is bijna honderd procent dat er, zonder dat jij daar erg in hebt, in een straal van honderd meter van jouw woning ergens in de loop van het jaar iets eetbaars kan worden gewildplukt. Almere is namelijk de eetbare stad bij uitstek, en dat is dikwijls niet eens toeval.
Lees het verhaal
Gerrit Jan Groothedde, beter bekend als “Eetschrijver”, is freelance culinair journalist. Op zijn blog www.eetschrijver.nl geeft hij (on)regelmatig zijn ongezouten mening over eten en alles wat daarmee samenhangt. Na “Weg van de supermarkt” en “het Antidieetboek” schrijft hij momenteel aan een volgend boek.
Lees het verhaal
Het is al jaren schering en inslag: wéér een nieuwe superfood ontdekt die jou als bij toverslag kneiter­gezond maakt. Chiazaadjes, kurkuma, tarwegras, avocado’s… ze doen geweldige dingen in en met je lijf. Waarom eten we eigenlijk nog iets anders dan al dat fantastische wondervoedsel?
Lees het verhaal
Gerrit Jan Groothedde, beter bekend als ‘Eetschrijver’, is freelance culinair journalist. Op zijn blog www.eetschrijver.nl geeft hij (on)regelmatig zijn ongezouten mening over eten en alles wat daarmee samenhangt. Na Weg van de supermarkt en Het Antidieetboek werkt hij momenteel aan zijn volgende boek.
Lees het verhaal
Dat het - in het belang van de planeet - wel wat minder kan met onze vleesconsumptie, is onderhand geen geheim meer. Des te vreemder dat de barbecue nog altijd het domein is van grote lappen, bierkippen en burgers, met een excuussalade erbij. Terwijl er zoveel groenten zijn die je er fantastisch op kunt bereiden.
Lees het verhaal

Categorieën