Uiteraard is het fijn als deze zomer de borders vol staan met bloeiende planten. Maar liever wil je dat er in je tuin het hele jaar door iets te zien en te beleven is. Toch? Als je tuin aantrekkelijk oogt, dan ga immers - ongeacht het seizoen - veel vaker naar buiten. Maar hoe pak je dat aan? En waar moet je op letten? Kortom, hoe breng je jaarrond leven in je tuin?
Lees het verhaal
Een fietstocht door het bos. Een wandeling door het park. Een ritje over majestueuze bergen. De overeenkomst? De natuur geeft een goed gevoel; ervan genieten brengt een sprankje geluk. Dat geldt ook voor het groen in je tuin. Hoe kan dat eigenlijk, dat groen ons zo blij maakt?
Lees het verhaal
Op een heel bijzondere plek, tegen een duinrand in de Utrechtse heuvelrug, is recent een nieuwe villawijk gerealiseerd. De authentieke architectuur doet denken aan de periode rond 1900 en gaat hier soepel samen met het comfort en de luxe van nu. Door de toepassing van hout, baksteen met plintdetaillering, gedekte kleuren en hoge raampartijen waan je je in een klassieke villa van weleer, en woon je heerlijk op de grens van bos en duinen. Nu alleen de tuin nog...
Lees het verhaal
Vakanties zijn een bron van geluk. Sterker nog, vakanties zijn essentieel voor onze gezondheid, zo blijkt uit onderzoek. Hoe meer afstand je kunt nemen tot je dagelijkse bezigheden en verplichtingen, hoe gezonder een vakantie voor je is. Even geen dingen die moeten. Gewoon lekker genieten van elkaar, van de rust en van het vele buitenzijn. Andere - werk gerelateerde - onderzoeken wijzen uit dat kantoortuinen de productiviteit, creativiteit én de gezondheid van werknemers juist ruïneren. Stel je nou eens voor dat je thuis kunt werken én vakantie vieren...
Lees het verhaal
De tuin van de toekomst zit vol technische snufjes, maar gaat vooral ook meer terug naar de natuur. Dat is nodig. Want het klimaat verandert en de verharde tuinen in de versteende wijken kunnen hoosbuien niet meer goed opvangen. Of het nu gaat om de stad, de auto, energie of de tuin... De toekomst is groen.
Lees het verhaal
In 1992 publiceerde de Amerikaanse relatietherapeut en zelfhulpgoeroe John Gray het boek Mannen komen van Mars, Vrouwen komen van Venus. Grays uitgangspunt was dat mannen en vrouwen zó verschillend zijn, dat ze van andere planeten lijken te komen. Hoe dat zit met de mannen en vrouwen bij Van Raaijen Hoveniers? Nou, die maken met hun talent de aarde elke dag een stukje mooier. Gewoon samen!
Lees het verhaal
Water is vriend en vijand tegelijk. Al van oudsher vechten Hollanders tegen het water, om overstromingen te voorkomen. Nog steeds hebben we water - behalve dan uit de kraan - liever niet in huis. Aan de andere kant kunnen we ook niet zonder. Water is een bron van leven, heeft een grote aantrekkingskracht en geeft een gevoel van vrijheid. En water geeft je het ultieme vakantie-in-eigen-tuin-gevoel!
Lees het verhaal
Voor welke uitdaging je ook staat, inspiratie zorgt voor positieve energie. Je kijkt vooruit, gaat op zoek en ontdekt allerlei mogelijkheden. Inspiratie is overal. Tenminste, als je daar open voor staat. Je haalt ‘t uit mensen, verhalen, gebeurtenissen, boeken. Of uit een tuinontwerp, zoals Madelon en Thijs uit Eemnes.
Lees het verhaal

Categorieën