Gids, stadshistorica, kunst- en architectuurkenner: ze zal het zelf niet zo snel zeggen, maar Marie-Josée Röselaers is het allemaal. Praten mét haar gaat als vanzelf, praten óver haar valt niet mee. Ze buigt het gesprek steeds weer om naar Almere. Want Marie-Josée ís Almere. Hoe veroverde een polderstad het hart van een geboren en getogen Limburgse?
Lees het verhaal
Met maar liefst 440 km aan vrijliggende fietspaden is Almere een ideale fietsstad. Dat je in onze strakvlakke polderstad ook perfect uit de voeten kunt op je mountainbike, ligt misschien wat minder voor de hand. Toch zijn er hier een paar uitdagende mountainbikeroutes, waar je flink wat hoogtemeters kunt maken. Visit Almere zet de mogelijkheden op een rij.
Lees het verhaal
Een fietstocht door het bos. Een wandeling door het park. Een ritje over majestueuze bergen. De overeenkomst? De natuur geeft een goed gevoel; ervan genieten brengt een sprankje geluk. Dat geldt ook voor het groen in je tuin. Hoe kan dat eigenlijk, dat groen ons zo blij maakt?
Lees het verhaal
Het is nooit saai in de binnenstad van Almere. Er is altijd bedrijvigheid en de meest uiteenlopende merken zetten in onze stad hun winkelconcept neer. Onlangs zijn er weer nieuwe opengegaan. Zo ook Rituals. Zij hebben hier al twee panden. Eentje daarvan verruilden ze voor een megavestiging, waarin ze jouw stoutste wellness-dromen overtreffen. Nadat je jezelf in de watten hebt laten leggen bij Rituals, kun je vervolgens je geest verrijken met kunst bij pop-up expo Kunst in Leuk, of jezelf heerlijk verwennen met een van de smakelijke bagels in de nieuwe vestiging van Bagels & Beans in de Schutterstraat.
Lees het verhaal
Duurzaam wonen blijkt gelukkig meer dan een trend. Woningen worden steeds vaker uitgerust met zonnepanelen, warmtepompen en driedubbel isolatieglas. Ook het bouwproces moet voldoen aan allerlei strikte milieueisen. Maar hoe zit het dan met de binnenkant? Interieurontwerper Melanie Parker-Zwanziger geeft je tips & tricks over de duurzame keuzes die je kunt maken bij het inrichten van je stulpje.
Lees het verhaal
Veerkracht. Voor bedrijven was die eigenschap nog nooit zo belangrijk als nu. Niet zo gek dus, dat de verkiezing voor de onderneming van het jaar 2021 het thema ‘omdenken’ meekreeg. Welke Almeerse bedrijven toonden de grootste flexibiliteit? Lifestyle Almere sprak met de winnaars én de overige genomineerden.
Lees het verhaal
Het is al jaren schering en inslag: wéér een nieuwe superfood ontdekt die jou als bij toverslag kneiter­gezond maakt. Chiazaadjes, kurkuma, tarwegras, avocado’s… ze doen geweldige dingen in en met je lijf. Waarom eten we eigenlijk nog iets anders dan al dat fantastische wondervoedsel?
Lees het verhaal
De coronacrisis inspireert opleidingsmanagers Annika van der Lee en Eefke Stagge van MBO College Poort. Half juni laten zij hun studenten een online sportevent - MBO Moves - organiseren voor alle mbo’ers van Nederland. De studenten worden begeleid door professionals uit de evenementenbranche. Zo krijgen zij de ruimte om een stage te vervullen of praktijkervaring op te doen. Landelijk worden mbo-studenten in beweging gezet. Win-win in optima forma.
Lees het verhaal

Categorieën