Almere heeft een goed ondernemersklimaat, getuige de meer dan 18.000 ondernemingen, van zzp’ers en midden- en kleinbedrijven tot grote multinationals. Eén daarvan is Beesha. Het bedrijf begon in 2019 met de ontwikkeling van duurzame Shampoo Bars en mag zich nu Starter van het Jaar 2021 noemen. Het is een ondernemersprijs, ingesteld door de gemeente Almere, om starters te stimuleren en een podium te geven, waardoor ze duidelijker in beeld komen.
Lees het verhaal
Veerkracht. Voor bedrijven was die eigenschap nog nooit zo belangrijk als nu. Niet zo gek dus, dat de verkiezing voor de onderneming van het jaar 2021 het thema ‘omdenken’ meekreeg. Welke Almeerse bedrijven toonden de grootste flexibiliteit? Lifestyle Almere sprak met de winnaars én de overige genomineerden.
Lees het verhaal
Almere City FC timmert niet alleen hard aan de weg in de Keuken Kampioen Divisie, ook buiten de lijnen zijn de voetballers actief. Via Almere & the City organiseert de club tal van projecten die onze stad nóg leuker, gezonder en veiliger maken. Rabobank Almere is partner van het maatschappelijke programma. En er vloeien mooie initiatieven voort uit hun gebundelde krachten.
Lees het verhaal
Het Ondernemersplein is een groeiplek voor ondernemers in het hart van de stad. Het biedt informatie, inspiratie, netwerk en ondersteuning voor starters, zzp’ers en gevestigde ondernemers. Het is een samenwerking tussen de gemeente Almere, Almeerse ondernemers, onderwijsinstellingen, regionale instellingen en de Kamer van Koophandel. Deze partijen zien het als een gezamenlijke verantwoordelijkheid om te investeren in het ondernemersklimaat in Almere.
Lees het verhaal
De wereld staat op z’n kop. Dingen die we altijd vanzelfsprekend vonden, zijn dat plotseling niet meer. Gelukkig ontstaan er tegelijkertijd ook allerlei bijzondere initiatieven. Rabobank Almere draagt daar graag een steentje aan bij. Want samen slaan we ons hier doorheen!
Lees het verhaal
Wie kent ‘m niet, de ufo langs de A6? De Dôme, zoals het iconische gebouw officieel heet, was lange tijd het onderkomen van het Modecentrum. Sinds begin 2019 prijkt het logo van MyOffice fier op de gevel. Lifestyle Almere was benieuwd hoe deze blikvanger er van binnen uitziet en nam een kijkje.
Lees het verhaal
Je vindt er de leukste winkels, voor elke smaak, elk budget en elke leeftijd. En wil je even op adem komen tijdens je shoppingexpeditie, dan zijn er cafeetjes en restaurantjes te kust en te keur. Niet voor niets hebben wij de Beste Binnenstad van Nederland! Achterover leunen en genieten van die titel? Doen we niet. Er zijn grootse toekomstplannen om ons centrum nóg levendiger, nóg winkelwaardiger te maken. Modewinkels Reality, Paprika en Bucka Fashion dragen daar, elk op eigen wijze, een steentje aan bij.
Lees het verhaal
Almere is in nog geen halve eeuw uitgegroeid tot een stad met meer dan 200.000 inwoners. Almeerders weten dat het vele groen, het water, cultuur en de ruimte, hun stad aantrekkelijk maken om in te leven. En Almere groeit door: in aantal inwoners en in kwaliteit van de stad. Bevolkingsaanwas vraagt ook om banengroei, en dát vergt weer investeringen. In de economische structuur, in het vestigingsklimaat en in de gemeentelijke dienstverlening. Dat is niet alleen een uitdaging voor de gemeente maar voor de hele stad.
Lees het verhaal

Categorieën