In het centrum van Almere – Verwennerij voor lichaam en geest

In: Beauty | Editie:

Tekst:

Het is nooit saai in de binnenstad van Almere. Er is altijd bedrijvigheid en de meest uiteenlopende merken zetten in onze stad hun winkelconcept neer. Onlangs zijn er weer nieuwe opengegaan. Zo ook Rituals. Zij hebben hier al twee panden. Eentje daarvan verruilden ze voor een megavestiging, waarin ze jouw stoutste wellness-dromen overtreffen. Nadat je jezelf in de watten hebt laten leggen bij Rituals, kun je vervolgens je geest verrijken met kunst bij pop-up expo Kunst in Leuk, of jezelf heerlijk verwennen met een van de smakelijke bagels in de nieuwe vestiging van Bagels & Beans in de Schutterstraat.

Gun jezelf een beetje magie

In uitdagende tijden verdienen we best wat extra aandacht voor onszelf. En moeten we die broodnodige verwenmomentjes gretig aangrijpen. Rituals helpt mensen de magie in hun leven te herontdekken. Zij willen kleine geluksmomenten creëren en van dagelijkse routines betekenisvolle ritueeltjes maken. Momenteel is dat zelfs relevanter dan ooit. Mensen zijn immers meer thuis, willen hun ‘home office’ gezellig maken en zoeken momenten om van te genieten. De verhuizing van de Rituals winkel en spa naar een nieuw en groter pand tegenover G-Star kwam als geroepen. Klanten kunnen er nóg meer beleving ervaren en er is alle ruimte om het volledige assortiment te laten zien en klanten persoonlijk advies te geven. Er zijn meerdere watereilanden, waarop de producten uitgeprobeerd kunnen worden, en je vindt er de Soulwear Collection met yoga-, sleep-, en homewear, The Hair Temple om je eigen shampoo en conditioner samen te stellen, en de natuurlijke skincare lijn The Ritual of Namaste. Ook is er een Urban Spa; één van de vier in Nederland. In dit grotere pand is er verder aanzienlijk meer ruimte voor behandelkamers en treatments als facials, pedicure en manicure, en massages.’

Het zijn de kleine geluksmomenten, die elke dag een gouden randje geven

Bagels & Beans 

Hét adres voor de lekkerste bagels, prijswinnende koffie en meer, heeft de deuren geopend op een nieuwe plek. Het verhuisde van het Belfort naar de Schutterstraat. De nieuwe locatie is een stuk groter en beschikt bovendien over een fijn terras.

De naam zegt het al, bij Bagels & Beans staan er bagels en koffie op het menu. Maar het is vooral de perfecte plek waar de waan van de dag plaats kan maken voor een moment van rust met iets lekkers. Er is keuze uit verschillende soorten koffie en thee en ook voor iets lekkers erbij is er meer dan genoeg te kiezen. Alles wordt vers bereid. De nieuwe locatie heeft de nieuwste Bagels & Beans uitstraling waarin persoonlijke aandacht en ambachtelijkheid de hoofdrol spelen.

Meer info: almerecentrum.nl

Pop-up expo in Almere Centrum

Kunst moet laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk zijn, vinden de Almeerse kunstenaars Foktje Verhoef en Anke Portier. Daarom toverden zij het pand naast de trappen op de Citadel om tot een pop-up expositieruimte onder de noemer Kunst is Leuk.  

Er is van alles

Het aanbod bestaat uit animaties, digitale installaties, tekeningen, grafiek fotografie en nog veel meer in steeds wisselende tentoonstellingen.

Meer dan kunst

Er is ook plek voor workshops en een wisselende programmering rond beeldende kunst. Op de verdieping komen flexibele werkplekken voor zelfstandige ondernemers en kleine organisaties. Kunst is Leuk wordt een broedplaats – verbindend en laagdrempelig – op de best mogelijke plek: in het hart van de stad.