Ergens, werkelijk helemaal aan de andere kant van de wereld, aan de Chinese zuidkust ligt Shenzhen. Veel minder bekend dan Hongkong, Shanghai of Peking. Voor de meesten een onbekende stad. Gemiste kans! Want de overeenkomsten met Almere zijn opvallend: een groeistad ontstaan uit vrijwel niets, buurgemeente van een metropool, een bevolking grotendeels afkomstig uit andere streken en overal groen en oppervlaktewater. Ze kennen er zelf greenbelts: onze groene tongen. Het is net Almere, maar dan met 70 keer meer inwoners.
Lees het verhaal
Wie door de bossen van Noorderplassen-West fietst, komt een prachtig, modern, houten huis met rubberen schil tegen. Een aangenaam nieuwbouwplaatje. Dit eigentijdse ontwerp zou echter een vintage basis gehad hebben… Het idee was om gebruik te maken van restmateriaal: overgebleven kozijnen en hergebruikt rubber, gegoten in een kek en duurzaam jasje. Hoe pakte dat uit? Wij mochten binnenkijken.
Lees het verhaal
Een strakke tuin met een ongedwongen uitstraling. Het lijken twee uitersten. Maar Harry en Norbert uit Almere Haven maakten een mooie mix. De prachtig afgewerkte bestrating en de sierlijk wuivende siergrassen leveren samen een adembenemend schouwspel op, met meer dan 100 soorten siergrassen, riet en bamboe. Van mini tot metershoog!
Lees het verhaal
Fashion á la 036 Als Almere een kledingstuk was, hoe zou dat er dan uitzien? 26 Studenten van het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) geven daar antwoord op. Hun collectie TONE bestaat uit drie stukken, twee voor mannen en één voor vrouwen, en heeft een futuristische en serene look and feel. Niet gek want de ontwerpen zijn geïnspireerd door Flevoland 2020. De natuurlijke gebieden in Flevoland en de Almeerse architectuur waren belangrijke inspiratiebronnen.
Lees het verhaal
De Dominicaanse Republiek. Een zonovergoten paradijs met eindeloze parelwitte stranden, tropische temperaturen en watervallen met betoverende namen als Cascade del Limón. Tot voor kort voor de meesten een droom; nu in ieder opzicht goed bereikbaar.
Lees het verhaal
Sommige woorden gebruik je feilloos, zonder te weten wat ze precies betekenen. Neem lurven. Of kladden. Met de term big data is iets dergelijks aan de hand. Sla de krant open, zet het nieuws aan en het gaat er over. Maar wat ís het nou precies, big data? En waarom zie je de term steeds […]
Lees het verhaal
Hoe waren politici als kind? Is het zaadje van hun politieke carrière in hun jeugd al gelegd? Streden ze tegen onrecht en sprongen ze op de bres voor voor hun klasgenoten? En de kinderen die nu schoolpolitiek actief zijn: zien zij zichzelf later op het pluche in de Kamer? Lifestyle Almere bezocht twee scholen van […]
Lees het verhaal

Categorieën