Ontdek een nieuwe wereld

In: Overig | Editie:

Tekst:

De Dominicaanse Republiek. Een zonovergoten paradijs met eindeloze parelwitte stranden, tropische temperaturen en watervallen met betoverende namen als Cascade del Limón. Tot voor kort voor de meesten een droom; nu in ieder opzicht goed bereikbaar. 

Altijd warm, altijd zonnig

Het is maar tien uurtjes vliegen. Rechtstreeks. Voor je het weet stap je uit in een compleet andere wereld. En beleef je heel even het gevoel van ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus, toen hij voet zette op deze gronden. Een nieuwe wereld! Zijn reis leidde tot de ontdekking van Amerika. Die van jou leidt tot de vakantie van je dromen.

Welkom in het paradijs

De zon is de eerste die je bij aankomst verwelkomt. Hij schijnt bijna elke dag, en gaat vergezeld van een gemiddelde temperatuur van 30 graden. De lokale bevolking is vriendelijk, gastvrij en relaxed. De prijzen zijn gunstig en eenmaal ingecheckt in je hotel kun je doen en laten wat je maar wilt. Dus duik lekker je bedje in met het hele gezin, of drop je spullen en ontdek het nachtleven.

Historische hoofdstad

Zeker het ontdekken waard, is hoofdstad Santo Domingo. Je vindt hier onder meer de oude stadspoort Puerta de Conde en de oudste kathedraal van de nieuwe wereld: de Catedral de Santo Domingo. Van deze kathedraal, en van het – ook in Santo Domingo gelegen – museum Faro a Colón, zegt men dat de resten van Columbus himself er begraven liggen. De meningen hierover blijven verdeeld. Feit is wel: sinds 1990 maakt Santo Domingo terecht deel uit van de UNESCO werelderfgoedlijst. 

Eindeloze zomer

Nummer één reden voor een bezoek aan de Dominicaanse Republiek is het klimaat. Het is er altijd warm, en altijd zonnig. Niet voor niets draagt het klimaat de bijnaam ‘de eindeloze zomer’. Veel hotels en resorts liggen aan hagelwitte palmenstranden, en ze bieden alles wat zonaanbidders en rustzoekers maar kunnen wensen. Heb je zin in een zorgeloze relax-vakantie? Tussen de talloze all-inclusive aanbiedingen zit er ongetwijfeld eentje die aansluit bij jouw wensen. 

Zinderend nachtleven

In voor een feestje zijn de Dominicanen altijd. Deze levensgenieters vieren het leven, én de liefde, het liefst elke nacht. And you are welcome to join them. Dus vergeet de tijd onder het genot van salsa en gezelligheid, in één van de vele clubs.

Walhalla voor avonturiers

Wil je meer dan zon, zee, strand en uitgaan? Mooi. Woestijnen, regenwouden, sprookjesachtige grotten, verborgen lagunes en adembenemende bergtoppen; je vindt het hier allemaal. Boot-excursies naar omringende eilanden zijn populair, net als ontdekkingstochten door de jungle, en riviercruises. De Dominicaanse Republiek is bovendien een waar paradijs voor watersportliefhebbers.

Let’s go!

Zin in zon gekregen? Ontdek de Dominicaanse Republiek zelf. Dankzij travelcounsellor Zuléma Gilliot van Gimst kan dat voordelig, en precies zoals jij dat wilt. De warmbloedige Almeerse helpt je graag bij het plannen van jouw droomreis. Ook buiten kantooruren.

Ga naar www.travelcounsellors.nl/zulema,
bel 036 841 25 58, of kijk op
www.godominicanrepublic.com

9 daagse rondreis Dominicaanse Republiek

Travelcounsellor Zuléma weet alles van én over de Dominicaanse Republiek. Ze stelde een 9 daagse rondreis samen, waarop je naast beroemde must-sees ook vele verborgen schatten ontdekt. Je overnacht op de mooiste plekjes, neemt deel aan onvergetelijke excursies en geniet van de lokale cuisine.
Allemaal voor slechts 1062,- * 

Highlights

Tour door Damajagua Falls

Bezoek aan waterval Cascade Limon

Excursie naar nationaal park Los Haitises

* prijs is exclusief vliegreis, en afhankelijk van de USD koers