Mariëlle van den Donk

Verhalen van Mariëlle van den Donk

Vooral de horeca staat momenteel te springen om personeel. Komt goed uit. Want de horecastudenten van MBO College Poort en MBO College Almere staan te popelen om aan de slag te gaan. Werken in de horeca vinden zij het mooiste dat er is. Zij doen een opleiding waar praktijk en theorie hand in hand gaan, en waar eigen inbreng wordt gewaardeerd én gefaciliteerd. Logisch dat de studententevredenheid hoog is.
Lees het verhaal
Belangrijke doelstelling van Hogeschool Windesheim is het uitdagen van haar studenten. Voor de ambitieuzen onder hen is er het Honours Programma, met meer intellectuele uitdaging. Van ondernemingen en instellingen binnen het huidige thema Sustainable Society - de duurzame samenleving - krijgen studenten uit alle studierichtingen van hbo, mbo en voorgezet onderwijs (Technasium) daarin een uitdagend en strategisch vraagstuk voorgelegd.
Lees het verhaal
Almere heeft een goed ondernemersklimaat, getuige de meer dan 18.000 ondernemingen, van zzp’ers en midden- en kleinbedrijven tot grote multinationals. Eén daarvan is Beesha. Het bedrijf begon in 2019 met de ontwikkeling van duurzame Shampoo Bars en mag zich nu Starter van het Jaar 2021 noemen. Het is een ondernemersprijs, ingesteld door de gemeente Almere, om starters te stimuleren en een podium te geven, waardoor ze duidelijker in beeld komen.
Lees het verhaal
Het is nooit saai in de binnenstad van Almere. Er is altijd bedrijvigheid en de meest uiteenlopende merken zetten in onze stad hun winkelconcept neer. Onlangs zijn er weer nieuwe opengegaan. Zo ook Rituals. Zij hebben hier al twee panden. Eentje daarvan verruilden ze voor een megavestiging, waarin ze jouw stoutste wellness-dromen overtreffen. Nadat je jezelf in de watten hebt laten leggen bij Rituals, kun je vervolgens je geest verrijken met kunst bij pop-up expo Kunst in Leuk, of jezelf heerlijk verwennen met een van de smakelijke bagels in de nieuwe vestiging van Bagels & Beans in de Schutterstraat.
Lees het verhaal
De coronacrisis inspireert opleidingsmanagers Annika van der Lee en Eefke Stagge van MBO College Poort. Half juni laten zij hun studenten een online sportevent - MBO Moves - organiseren voor alle mbo’ers van Nederland. De studenten worden begeleid door professionals uit de evenementenbranche. Zo krijgen zij de ruimte om een stage te vervullen of praktijkervaring op te doen. Landelijk worden mbo-studenten in beweging gezet. Win-win in optima forma.
Lees het verhaal
Hoe je in je vel zit, is essentieel voor het studiesucces. Studeren hoef je bij Windesheim in Almere daarom niet alleen te doen. Heb je ondersteuning nodig, dan kun je terecht bij je studentbegeleider. Heb je problemen of klachten die je studievoortgang belemmeren, dan staan de specialisten van het Studiesuccescentrum klaar. Dit team begeleidt en adviseert studenten met uiteenlopende vraagstukken.
Lees het verhaal
Vraag willekeurig winkelend publiek waarom ze graag in Almere shoppen, en je hoort steevast enthousiaste verhalen over het grote aantal winkels, de veelzijdigheid van het aanbod en de ruimtelijke opzet. En terecht! Wist je dat er in Almere Centrum bijna 400 winkels zijn?
Lees het verhaal
Studenten van de mbo niveau 2-opleidingen van MBO College Almere leren het vak vooral in de praktijk. Dat is niet alleen leuk en leerzaam maar biedt de studenten ook de mogelijkheid zich breder te oriënteren. Daardoor hebben ze op de arbeidsmarkt meer kans van slagen. Een samenwerking met voetbalclub Almere City FC lijkt misschien verrassend maar blijkt enorm waardevol.
Lees het verhaal