In Almere Centrum vind je bijzondere lokale, nationale en internationale merken. Er zijn unieke speciaalzaken, autovrije winkelstraten en gezellige horecapleinen. Het is de perfecte bestemming voor een dagje shoppen. Het AD tipte Almere onlangs niet voor niets in hun lijstje met de leukste stedentrips in eigen land! In deze editie van Lifestyle Almere halen we een paar bijzonder interieurzaken naar voren.
Lees het verhaal
Steeds meer mensen ruilen hun (te) drukke sociaal en zakelijk leven in voor thuiswerken, home cooked dinners en familieavondjes op de bank. Die tendens heeft effect op de manier waarop we samen wonen en werken. De logeerkamer wordt ingeruild voor een sportkamer en de rommelkamer verandert in een comfortabel thuiskantoor. Verstandig! Door in huis een structurele werkplek in te richten, kun je aan het eind van de dag je werk ook daadwerkelijk afsluiten.
Lees het verhaal
Brood is brood, boter is boter. Toch? We pakken er maar even twee, die we dagelijks op tafel zetten en die met een B beginnen, want dat bekt het best. In feite zouden we nog een hele resem voedingsproducten kunnen opnoemen waarbij gelijk niet gelijk is, maar je moet ergens beginnen.
Lees het verhaal
Chantal Demarteau is artistiek leider van Groot Wild. Groot Wild maakt eigenzinnige, multidisciplinaire voorstellingen, buiten de gebaande paden om, met onze eigen stad Almere als inspiratiebron.
Lees het verhaal
We zitten te veel en bewegen te weinig. We moeten in beweging komen en meer gaan sporten. Want dat is gezond. Je conditie en spierkracht verbeteren. Het kan bijdragen aan een betere nachtrust en een lager medicijngebruik. En je loopt minder kans op aandoeningen als hart- en vaatziekten, obesitas, osteoporose en beroertes.
Lees het verhaal
Almere heeft een goed ondernemersklimaat, getuige de meer dan 18.000 ondernemingen, van zzp’ers en midden- en kleinbedrijven tot grote multinationals. Eén daarvan is Beesha. Het bedrijf begon in 2019 met de ontwikkeling van duurzame Shampoo Bars en mag zich nu Starter van het Jaar 2021 noemen. Het is een ondernemersprijs, ingesteld door de gemeente Almere, om starters te stimuleren en een podium te geven, waardoor ze duidelijker in beeld komen.
Lees het verhaal
Het thema van dit nummer is ‘Gelijk’. Maar wat is gelijk? Daar kun je veel invullingen aan geven. Benader ik het van de filosofische kant, dan kom ik steeds meer tot de conclusie dat het woord met zichzelf in strijd is. Wanneer er gelijk is, is er immers ook de tegengestelde kant, het ongelijk. Deze twee houden elkaar altijd in balans. Wanneer iemand gelijk heeft, is er een ander met ongelijk.
Lees het verhaal
Caroline en haar accordeon zijn onafscheidelijk. Trekkend en duwend beweegt zij de lucht naar luisterrijke akkoorden. Adem in, adem uit. Vingervlug laat zij klanken aanslaan. Ze maakt met haar band een mix van jazz en wereldmuziek. Ze schrijft ook de meeste teksten. Steeds vaker over thema’s in de traditie van Boudewijn de Groot, maar zonder vinnige statements. Haar commentaar op de wereld ligt op een veel abstracter en poëtischer niveau.
Lees het verhaal

Categorieën