In Almere Centrum vind je bijzondere lokale, nationale en internationale merken. Er zijn unieke speciaalzaken, autovrije winkelstraten en gezellige horecapleinen. Het is de perfecte bestemming voor een dagje shoppen. Het AD tipte Almere onlangs niet voor niets in hun lijstje met de leukste stedentrips in eigen land! In deze editie van Lifestyle Almere halen we een paar bijzonder interieurzaken naar voren.
Lees het verhaal
Steeds meer mensen ruilen hun (te) drukke sociaal en zakelijk leven in voor thuiswerken, home cooked dinners en familieavondjes op de bank. Die tendens heeft effect op de manier waarop we samen wonen en werken. De logeerkamer wordt ingeruild voor een sportkamer en de rommelkamer verandert in een comfortabel thuiskantoor. Verstandig! Door in huis een structurele werkplek in te richten, kun je aan het eind van de dag je werk ook daadwerkelijk afsluiten.
Lees het verhaal
Toen Rinske Roem zich voor het eerst overgaf aan een yoga retreat, wist ze niet dat ze vijf jaar later haar eigen yogastudio zou runnen. Terwijl ze op Ibiza op haar yogamat lag, wist ze één ding echter wél: dit is het begin van een mooie reis.
Lees het verhaal
Almere studentenstad: nog niet zo lang geleden had dat bij sommigen stevig op de lachspieren gewerkt. Die dagen zijn geteld. Op het grote parkeerterrein tussen het ziekenhuis en het winkelcentrum staat over een paar jaar een nieuw pand van Hogeschool Windesheim, als onderdeel van een complete campus. Lifestyle Almere praat over die plannen met Felix Sanders en Paul Wilhelmus, projectleiders van de gemeente Almere, en Kees Stolwijk, directeur van Hogeschool Windesheim Flevoland.
Lees het verhaal
Het Yanmar Stadion is de thuisbasis van Almere City FC. Het stadion onderging in de zomer van 2020 een metamorfose. Het sportcomplex groeit zo mee met de sportieve ambities. Maar wist je dat het Yanmar Stadion meer dan alleen een stadion voor voetbal is? Het is een unieke locatie voor tal van evenementen en feestjes in Almere. Van zakelijke bijeenkomsten tot … trouwen op de middenstip!
Lees het verhaal
Chantal Demarteau is artistiek leider van Groot Wild. Groot Wild maakt eigenzinnige, multidisciplinaire voorstellingen, buiten de gebaande paden om, met onze eigen stad Almere als inspiratiebron.
Lees het verhaal
We zitten te veel en bewegen te weinig. We moeten in beweging komen en meer gaan sporten. Want dat is gezond. Je conditie en spierkracht verbeteren. Het kan bijdragen aan een betere nachtrust en een lager medicijngebruik. En je loopt minder kans op aandoeningen als hart- en vaatziekten, obesitas, osteoporose en beroertes.
Lees het verhaal
Almere heeft een goed ondernemersklimaat, getuige de meer dan 18.000 ondernemingen, van zzp’ers en midden- en kleinbedrijven tot grote multinationals. Eén daarvan is Beesha. Het bedrijf begon in 2019 met de ontwikkeling van duurzame Shampoo Bars en mag zich nu Starter van het Jaar 2021 noemen. Het is een ondernemersprijs, ingesteld door de gemeente Almere, om starters te stimuleren en een podium te geven, waardoor ze duidelijker in beeld komen.
Lees het verhaal

Categorieën