Van voetbal tot evenement

In: Vrije tijd | Editie:

Tekst:

Het Yanmar Stadion is de thuisbasis van Almere City FC. Het stadion onderging in de zomer van 2020 een metamorfose. Het sportcomplex groeit zo mee met de sportieve ambities. Maar wist je dat het Yanmar Stadion meer dan alleen een stadion voor voetbal is? Het is een unieke locatie voor tal van evenementen en feestjes in Almere. Van zakelijke bijeenkomsten tot … trouwen op de middenstip!

Natuurlijk is voetbal de rode draad als je de locatie op het Fanny Blankers Koen park bezoekt. Het geeft tal van haakjes voor sportieve en creatieve activiteiten. Van sportclinics tot bijvoorbeeld wijnproeverijen, maar ook kinderfeestjes en bruiloften. Het stadion kent tal van multi-inzetbare ruimten voor 2 tot 500 personen, van break-outrooms, kleedkamer en spelershome van Almere City FC tot de SHARP Business Lounge.

SHARP Business Lounge

De Business Lounge is de grootste zaal (voor ca. 500 personen) met twee vaste barren en uitzicht op het Devriglas Business Terras en het veld. In deze lounge vind je drie break-outrooms: compacte en schakelbare ruimtes voor vergaderingen met kleine groepen. Wil je in select gezelschap dineren of een kleine receptie houden, dan zorgt het spelershome van de selectiespelers voor de juiste sfeer. Zoek je een ruimte met de nieuwste techniek voor een zakelijke bijeenkomst of presentatie? De TSR AV Studio is echt van alle digitale gemakken voorzien. Van een Laser projector, touchscreen, digitaal whiteboard tot superveilige draadloze verbindingen en geïntegreerd geluidssysteem. Een werkelijk unieke ruimte voor ongeëvenaarde presentaties.

Kleedkamer selectiespelers

Ooit een workshop gedaan in een kleedkamer? Wij van Lifestyle Almere ook niet, maar het lijkt ons héél bijzonder! De geur en de spanning die de selectiespelers hier vlak voor de wedstrijd vast voelen, lijkt ons zeer inspirerend …

Achter het stadion ligt nog het kunstgrasveld van de Ruitenheer Football Academy. Mede dankzij het kunstgras is het veld geschikt voor tal van activiteiten, en voor sportieve intermezzo’s rond vergaderingen. Het ASM-veld (Athletic Skills Model) daagt je daarbij extra uit.

Trouwen …

… op de middenstip. Lifestyle Almere was natuurlijk nieuwsgierig of dat ook mogelijk is voor die-hard Almere City FC fans. We vroegen het aan Sharon Hogeboom, eventmanager van Almere City FC. ‘Ha ha ha, ja hoor. In principe wel. We zullen in elk geval ons best doen om er een onvergetelijke dag van te maken’.

Historie

Het stadion werd in 2005 gebouwd en vlak voor het debuutseizoen in het betaald voetbal geopend. In 2018 besloot Almere City FC als eerste BVO het kunstgras voor natuurgras te vervangen. Het vorige kunstgras hoofdveld is nu het hoofdveld van de Almere City Football Academy. Yanmar Europe is sinds 2015 naamgever van het stadion. In 2020 onderging het stadion een enorme verbouwing. Zo zijn de hoeken dichtgebouwd en werd onder meer het hoofdgebouw uitgebereid. Het Yanmar Stadion biedt nu plaats aan 4501 toeschouwers.

Highlights Yanmar Stadion

• Sportieve ambiance
• 3 minuten rijden van A6-afslag ‘Nobelhorst’
• 500 gratis parkeerplaatsen voor de deur
• Goede verbinding met het OV vanaf Almere Centrum
• 2 minuten lopen vanaf bushalte Fanny Blankers-Koen Sportpark
• Ruimtes met daglicht
• Toegankelijk voor minder validen
• Snelle Wi-Fi
• Catering op maat