Chantal Dematreau

Mijn naam is Chantal Demarteau en ik ben theatermaker / artistiek leider / theaterdocent en artiest in (en heel af en toe buiten) Almere.

In 1994 ben ik met mijn ouders naar Almere verhuisd. Wij gingen wonen in de Filmwijk waar naast een hoop zand nog niet zo veel was. Ik ben met de stad meegegroeid en volwassen geworden. Nog steeds woon ik met veel plezier in Almere en ben nooit uit de Filmwijk weggegaan. Ik verblijf en werk hier graag omdat Almere mijn thuis is. Een bijzondere std met veel potentie en een voedingsbodem is voor mooie (culturele) initiatieven. Daar wil ik graag aan meebouwen.

Voor Lifestyle Almere schrijf ik elke editie een colmn over cultuur. Toegespitst op het thema van de uitgave. Ik vind het belangrijk om te laten zien wat Almere bijzonder maakt en welke mooie initiatieven daar aan bijdragen.

Verhalen van Chantal Dematreau

Chantal Demarteau is artistiek leider van Groot Wild. Groot Wild maakt eigenzinnige, multidisciplinaire voorstellingen, buiten de gebaande paden om, met onze eigen stad Almere als inspiratiebron.
Lees het verhaal
Chantal Demarteau is artistiek leider van Groot Wild. Groot Wild maakt eigenzinnige, multidisciplinaire voorstellingen, buiten de gebaande paden om, met onze eigen stad Almere als inspiratiebron.
Lees het verhaal
Chantal Demarteau is artistiek leider van Groot Wild. Groot Wild maakt eigenzinnige, multidisciplinaire voorstellingen, buiten de gebaande paden om, met onze eigen stad Almere als inspiratiebron. 
Lees het verhaal
De culturele wereld heeft het moeilijk. Ook in Almere. Veel mensen uit het culturele werkveld zitten zonder werk. Geen festivals, geen voorstellingen. Gelukkig is Almere een stad waar de pioniersgeest in alle geledingen aanwezig is, en het verbaast waarschijnlijk niemand dat deze periode van bezinning de creativiteit bij veel Almeerders heeft aangewakkerd.
Lees het verhaal
Eén in het moment. Met omgeving, jezelf en de tijd. Talent kost geen moeite en vraagt geen ruimte. Talent is. Het is niet uitsluitend voorbehouden voor de talentvollen onder ons. Talent kent vele vormen en maten, maar is altijd onmetelijk in schoonheid.
Lees het verhaal
Zoals zij uitsteken boven een zee aan drooggelegd land herinneren hoger gelegen gebieden, de voormalige eilanden Urk en Schokland, ons aan onze geschiedenis met het water. Rij je over de A6, dan zie je de skyline van Almere weerspiegeld in het Weerwater. Niet voor niks heeft de gemeente deze waterplas, met haar ligging in het hart van Almere en de zich daarin bevindende eilanden, gekozen als locatie voor de Floriade Expo 2022. Het Weerwater staat symbool voor de stad en herinnert ons met haar naam aan wat de plek aanvankelijk was: water.
Lees het verhaal