Uit in Almere

In: Vrije tijd | Editie:

Tekst:

Deze zomer hoef je je niet te vervelen. Pak je agenda en save the dates. Laat je inspireren door bijvoorbeeld de muzikale uitjes op bijzondere locaties. We lichten er alvast een paar voor je uit. Dit wil je toch? Heerlijk in je eigen stad genieten van kunst, cultuur en de omgeving. Benieuwd naar wat er deze zomer nog meer te beleven is in Almere? Ontdek àlle uitjes op uitinalmere.nl

Growing Music 2022

Zaterdag 10 en zondag 11 september 2022 vindt voor de vierde keer op rij Growing Music 2022 plaats. Hèt muziekfestival in de groene en duurzame ‘doe-het-zelf-wijk’ Almere Oosterwold. Growing Music brengt in een live-uitvoering uiteenlopende muziekstijlen samen. Het programma bestaat uit vier aaneengesloten blokken.

Growing Music on Tour op 10 september 14.00 – 17.30 uur. Een muzikale fietstour door Oosterwold, langs tuinen en woonkamers. Er zijn vier verschillende routes met een beperkt aantal plaatsen, dus wees er op tijd bij!

Zaterdag 10 september  20.00 uur – koeienstal vliervelden:
VIA BRECHT – In zeven stappen word je meegenomen langs het leven en werk van Bertolt Brecht, schijver en theatermaker. Via Brecht wordt uitgevoerd door vier zanger/acteurs en het FlevoEnsemble.

Zondag 11 september vanaf 11.00 – 12.30 uur – koeienstal Vliervelden:
Wekdienst – Begin je zondagochtend met een koffieconcert met Gregoriaanse gezangen, een pianotrio en een spreekstalmeester. Met Wishfull Singing, het Erasmus Trio en Ruben van Gogh.

Zondag 11 september om 14.00 – 18.00 uur – koeienstal Vliervelden:
3 x Meesterlijk – Als afsluiter geniet je van een typisch Growing Music programma met jazz, wereldmuziek en een verrassingsconcert. Met Fay Claassen: Portraits of Chet Baker en het Amsterdams Andalusisch Orkest.

Kijk voor meer informatie op growingmusic.nl

Couleur Locale

Hét concertpodium voor klassieke muziek in Almere. Op bijzondere locaties in Flevoland geniet je van kleinschalige klassieke concerten. Colour Locale bestaat uit 11 professionele musici uit Flevoland. Deze lokale musici verschillen onderling in genre en de instrumenten die ze bespelen en dat zorgt voor verrassende combinaties. Elk concert wordt twee keer uitgevoerd, doe je best om er bij te zijn!

Samen met de kids

Op zaterdag 1 oktober mag je de spannende en vrolijke voorstelling ‘Olifantje in het bos’ in The Green Story in Almere Haven door fluitiste Annemieke Hereijgers en collega niet missen. Het uitgebreide programma en meer informatie vind je op: uitinalmere.nl/couleur-locale

NaturAlly

NaturAlly: Wandering the Future
Citadel 22

Doolhof van kunstwerken

Dwaal rond, langs en door kunstwerken met name gemaakt door Almeerse kunstenaars. Laat je verrassen door werelden die je steeds op een ander manier naar de natuur laten kijken. Voor het doolhof is zelfs gebruik gemaakt van puin dat bij de sloop van de Beurs in Almere is verzameld. NaturAlly: Wandering the Future is een samenwerking tussen kunstenaars Anke Portier, Clinton Kabena, Jolle Roelofs, Jurrian van den Haak, Ruben Raven en Todd van Hulzen.

NaturAlly: Painting the Future
Citadel 20

Kies een kleur en help mee het Almere van de Toekomst vorm te geven

Op Citadel 20 vind je Naturally: Paint the Future. Schilder op een enorm panorama mee aan het Almere van de Toekomst. Je ziet hoe de stad steeds meer ruimte geeft aan de natuur. Naast winkels, woningen en musea zijn ook de dieren en het groen altijd dichtbij. Naturally: Painting the Future is een ontwerp van Kraaijvanger Architects in samenwerking met Shosho.

Culinaire voorstelling ‘Rode Rozen en Familie’

De Stadsboerderij, Kemphaanpad 14

Geniet van een biologisch Mexicaans vijfgangendiner in de gigantische open kapschuur van de Stadsboerderij. Er wordt live gekookt en muziek gemaakt. Leef tijdens het diner mee met de perikelen van een familie die ondanks generatieverschillen, verwachtingen en herkenbare familie-issues het met elkaar moet uithouden. Vinden ze elkaar deze avond terug?

Uit in Almere 

Benieuwd wat er deze zomer nog meer op de agenda staat? De leukste uitjes in Almere vind je snel op uitinalmere.nl

Nieuwsbrief 

Maandelijks op de hoogte blijven van de culturele maandtips? Meld je dan via de website van Uit in Almere aan voor de maandelijkse nieuwsbrief. uitinalmere.nl