Toeristische ontwikkelingen in Almere Buiten

In: Vrije tijd | Editie:

Tekst:

Almere Buiten ontwikkelt zich steeds meer als toeristische bestemming. Zo verrijst er momenteel het Holiday Inn hotel, dat begin volgend jaar de deuren opent. Daarnaast is er sinds kort een eigen VVV-servicepunt in de bibliotheek aan het Baltimoreplein. Inwoners en bezoekers kunnen daar terecht voor toeristische informatie over de stad. Het servicepunt maakt deel uit van de stedelijke vernieuwing door de gemeente.

Deze ontwikkeling is een mooi voorbeeld van de wijze waarop verschillende partners in Almere Buiten elkaar vinden en samen nieuwe dingen mogelijk maken. Nik Smit, directeur van Almere City Marketing en VVV Almere licht toe: ‘Het nieuwe VVV-servicepunt in Buiten is onderdeel van de stedelijke vernieuwing van Almere Buiten Centrum en speelt in op het feit dat er binnenkort, pal voor de deur van de bibliotheek, een Holiday Inn geopend gaat worden. De gasten van het hotel komen er op die manier snel achter wat er in de omgeving allemaal te doen is. Er worden toeristische routes ontwikkeld met als startpunt Almere Buiten Centrum, er is een informatiescherm met daarop de activiteiten, terwijl er bij de balie van de bibliotheek – via folders én een speciaal daartoe ingerichte computer – meer info te krijgen is over de stad.’

Wandelen in Almere

Wandelliefhebbers kunnen er ook terecht. Bijvoorbeeld voor de Hans Prins-Route, een bewegwijzerde wandeling van zo’n twintig kilometer, die je langs de Oostvaardersplassen, de IJmeerdijk, de Lepelaarplassen en het Bos der Onverzettelijken brengt. Startpunten zijn het nieuwe VVV-servicepunt in Almere Buiten en Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders. In de zomermaanden kun je eventueel ook gaan lopen vanaf Camping Waterhout.

De route is vernoemd naar Almeerder Hans Prins, als eerbetoon voor zijn inspanningen om Almere als wandelstad op de kaart te zetten: zijn favoriete, twintig kilometer lange wandelroute, waar ook een flyer bij hoort, is bewegwijzerd. Die flyer kun je gratis krijgen bij diverse toeristische locaties in de stad, waaronder VVV Almere aan De Diagonaal 199 in Almere Centrum. Later dit jaar verschijnt er bij VVV Almere een wandelgids met daarin vier andere wandelroutes van Hans Prins. 

Meer wandelinspiratie: visitalmere.com

Wandelen is gezond! En meteen ook een prima manier om te ontdekken hoe mooi Almere is! Begin bij het VVV-servicepunt aan het Baltimoreplein in Almere Buiten en volg de bordjes langs de route.

Hans Prins

Van 2009 tot 2018 organiseerde Hans Prins elk jaar de Almeerdaagse, een zesdaags wandelevenement door de stadsbossen en het waterrijke polderlandschap, langs de moderne architectuur én natuurlijk langs de Oostvaardersplassen. Na drie jaar won het evenement de derde prijs in de categorie ‘Beste Regio-evenementen Algemeen’ van de stichting Nationale Evenementen Prijzen. Je herkent de Hans Prins-Wandelroute aan de bordjes langs de route.