Mona Alikhah

Almere is één van mijn mooiste bestemmingen in het leven. Ik kan er mezelf zijn. En beleef de stad elke dag. Ik zet me niet alleen in op cultureel en maatschappelijk gebeid. Ook kunst en artistiek beeldmateriaal hebben mijn interesse. Aan Lifestyle Almere ben ik gehecht. Al sinds de allereerste editie werk ik er aan mee als fotograaf. De cover fotograferen is de allerleukste uitdaging!

Volg Mona:

Website

Verhalen van Mona Alikhah

Als kinderen door allerlei omstandigheden niet thuis kunnen wonen, dan is het fijn om hen zo dicht mogelijk bij huis opvang te bieden. In Almere zijn er zo’n 500 pleeggezinnen, die samen ruim 600 kinderen en jongeren opvangen. Dat zijn mensen zoals jij en ik, met ruimte in hun huis én hart om hen een stabiele plek te geven als ze dat thuis (even) niet kunnen vinden. Mensen zoals Daan en Annet, die voor zoontje Micha en pleegkindje Ayse zorgen.
Lees het verhaal
Ode aan de Almeerder is een City Project van Mona Alikhah. ‘Het was gewoon tijd mijn Leica te pakken en de stad te portretteren.’ Ook in het derde deel van deze serie zie je mensen die vanuit de hele wereld hier naartoe komen om een nieuwe fase te starten in hun leven en werkcarrière.
Lees het verhaal
Ode aan de Almeerder is een City Project van Mona Alikhah. ‘Het was gewoon tijd mijn Leica te pakken en de stad te portretteren.’ In deze serie zie je mensen die vanuit de hele wereld hier naartoe komen om een nieuwe fase te starten in hun levens en werkcarrière.
Lees het verhaal
Close-up van een man met baard en bril
Soms zoek je als leerkracht een werkend leven buiten het onderwijs. Maar vaak blijkt de liefde te sterk en keer je weer terug op het oude honk. Sander de Groot en Dorien Birkenhager werken met veel plezier bij De Architect in Almere-Buiten en Digitalis in Almere-Kruidenwijk, twee basisscholen van de Almeerse Scholen Groep (ASG). Na een uitstapje naar het bedrijfsleven zijn ze weer gelukkig in het onderwijs.
Lees het verhaal
Je baan verliezen rond je zestigste: voor de meeste mensen een nachtmerrie. Het overkwam Barbara en Marijke. Maar de twee weigerden bij de pakken neer te gaan zitten. Inmiddels runnen ze alweer een jaar wasserette De WasTas, hun eigen onderneming. Niet zomaar een wasserij, maar meteen ook een buurtontmoetingsplaats waar mensen hun verhaal kwijt kunnen. ‘Want wat er ook gebeurt, je staat er niet alleen voor.’
Lees het verhaal
Hogeschool Windesheim Flevoland biedt uitdagende, praktische opleidingen vanuit een echte hands-on mentaliteit. De hogeschool is persoonlijk, kleinschalig en staat midden in de samenleving van Almere. Voor ambitieuze studenten die zelfs nog meer intellectuele uitdaging zoeken, is er het Honours Programma. Daarbij mogen bovengemiddeld presterende studenten zich vastbijten in strategische vraagstukken van ondernemingen en instellingen. Studenten Miriam en Ezra volgen dit jaar het Honours Programma New Towns.
Lees het verhaal