Mona Alikhah

Almere is één van mijn mooiste bestemmingen in het leven. Ik kan er mezelf zijn. En beleef de stad elke dag. Ik zet me niet alleen in op cultureel en maatschappelijk gebeid. Ook kunst en artistiek beeldmateriaal hebben mijn interesse. Aan Lifestyle Almere ben ik gehecht. Al sinds de allereerste editie werk ik er aan mee als fotograaf. De cover fotograferen is de allerleukste uitdaging!

Volg Mona:

Website

Verhalen van Mona Alikhah

Fotograaf Mona Alikhah werkte de afgelopen maanden mee aan het project ROOTS van Suburbia in de Buurt. Deze verhaleninstallatie is nu te zien op de Floriade. Op een plek waar de eerste bomen van Almere in de grond wortelen vertelt ROOTS het verhaal van de mens die in deze stad wortelt. Het project toont de diversiteit aan mensen, die Almere rijk is. Mona maakte de portretten en LA vroeg haar om in deze rubriek haar ervaringen te delen.
Lees het verhaal
De eerste dag van de Perzische kalender valt op 21 maart. Op deze nieuwe dag, Noroez, wordt in onder meer Iran (Perzië), Afghanistan, Tajikistan en Koerdistan het Perzisch nieuwjaar gevierd. Ook veel Koerden in Iran en Turkije vieren dit voorjaarsfeest, dat lang voor de komst van de Islam al op de kalender stond.
Lees het verhaal
We moeten af van het begrip Outsider Art. Deze term gebruiken we voor kunst van psychiatrische patiënten of mensen die om welke reden dan ook buiten de samenleving vallen. Het is tijd voor iets anders, iets beters: Art Inside Out. Deze benaming wordt - terecht - steeds meer omarmd door galeries, musea en verzamelaars. Majeed Saeeyan zet zich in om deze groep volwaardige kunstenaars een podium te geven in onze inclusieve samenleving.
Lees het verhaal
Als kinderen door allerlei omstandigheden niet thuis kunnen wonen, dan is het fijn om hen zo dicht mogelijk bij huis opvang te bieden. In Almere zijn er zo’n 500 pleeggezinnen, die samen ruim 600 kinderen en jongeren opvangen. Dat zijn mensen zoals jij en ik, met ruimte in hun huis én hart om hen een stabiele plek te geven als ze dat thuis (even) niet kunnen vinden. Mensen zoals Daan en Annet, die voor zoontje Micha en pleegkindje Ayse zorgen.
Lees het verhaal
Ode aan de Almeerder is een City Project van Mona Alikhah. ‘Het was gewoon tijd mijn Leica te pakken en de stad te portretteren.’ Ook in het derde deel van deze serie zie je mensen die vanuit de hele wereld hier naartoe komen om een nieuwe fase te starten in hun leven en werkcarrière.
Lees het verhaal
Ode aan de Almeerder is een City Project van Mona Alikhah. ‘Het was gewoon tijd mijn Leica te pakken en de stad te portretteren.’ In deze serie zie je mensen die vanuit de hele wereld hier naartoe komen om een nieuwe fase te starten in hun levens en werkcarrière.
Lees het verhaal
Close-up van een man met baard en bril
Soms zoek je als leerkracht een werkend leven buiten het onderwijs. Maar vaak blijkt de liefde te sterk en keer je weer terug op het oude honk. Sander de Groot en Dorien Birkenhager werken met veel plezier bij De Architect in Almere-Buiten en Digitalis in Almere-Kruidenwijk, twee basisscholen van de Almeerse Scholen Groep (ASG). Na een uitstapje naar het bedrijfsleven zijn ze weer gelukkig in het onderwijs.
Lees het verhaal
Je baan verliezen rond je zestigste: voor de meeste mensen een nachtmerrie. Het overkwam Barbara en Marijke. Maar de twee weigerden bij de pakken neer te gaan zitten. Inmiddels runnen ze alweer een jaar wasserette De WasTas, hun eigen onderneming. Niet zomaar een wasserij, maar meteen ook een buurtontmoetingsplaats waar mensen hun verhaal kwijt kunnen. ‘Want wat er ook gebeurt, je staat er niet alleen voor.’
Lees het verhaal