Art Inside Out

In: Reportage | Editie:

| Fotografie:

We moeten af van het begrip Outsider Art. Deze term gebruiken we voor kunst van psychiatrische patiënten of mensen die om welke reden dan ook buiten de samenleving vallen. Het is tijd voor iets anders, iets beters: Art Inside Out. Deze benaming wordt – terecht – steeds meer omarmd door galeries, musea en verzamelaars. Majeed Saeeyan zet zich in om deze groep volwaardige kunstenaars een podium te geven in onze inclusieve samenleving.

Selinde
Selinde is kleurexpert. Een creatieve geest, die precies weet wat bij elkaar past.

Juliëtte
Juliëtte is leergierig, vooral als het om handwerken gaat. Ze is ook enorm sociaal. Juliëtte schildert graag, maar maakt nét zo lief kussens en poppetjes.

Amr
Amr is vrolijk en enthousiast, en hij bekijkt de wereld met een open blik. Hij is creatief en heeft een meesterlijke penseelvoering.

Xin
Xin is politiek geëngageerd en volgt met name de ontwikkelingen in haar vaderland Maleisië op de voet. Ze is secuur in haar naaiwerk, en weet daardoor ingewikkelde patronen te maken. Ze is van nature vrolijk en dat zie je terug in haar voorkeur voor heldere, duidelijke kleuren.