Frank Jacobs

Twintig jaar geleden kwam ik, op zoek naar een betaalbare woning in de omgeving van Amsterdam, in Almere terecht. Daar wilde immers niemand dood gevonden worden, dus dat moest wel lukken. Nou, dat deed het. Ik kwam, werd verliefd op en ging houden van deze stad. Mijn specialiteiten zijn mobiliteit, geschiedenis en literatuur. Naast Lifestyle Almere schrijf ik onder meer voor AutoWeek, GTO, NU.nl en Quest Historie. Daarnaast presenteer ik video’s op AutoWeek.nl en voorheen het autoprogramma Fifth Gear Europe op Discovery Channel.

Volg Frank:

Website

Verhalen van Frank Jacobs

Een winkel in cv-ketels beginnen in Almere? Niet doen. Een groot deel van onze stad wordt immers warm gehouden met energie, die aan de overkant van het Markermeer over is. Stadsverwarming werkt prima én is een uitstekende manier om de CO2-uitstoot te beperken. Maar hoe werkt het eigenlijk?
Lees het verhaal
Heimwee is verlangen naar thuis. Maar om dat gevoel te ervaren, moet je wel een thuis hébben. In het dierenasiel Almere zitten tientallen dieren die zoiets node missen, maar ‘t ontzettend verdienen. We brengen een dag bij hen door, en spreken een paar van de mensen die hun best doen om deze dieren tóch een beetje een thuisgevoel te geven.
Lees het verhaal
Laadpalen voor elektrische auto’s schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond. Door de fiscale stimuleringen groeide het aantal plug-in hybride auto’s echter nog veel sneller. Soms is het dus dringen aan de paal. Gelukkig komen er oplossingen in zicht.
Lees het verhaal
Een klassieke auto is niet alleen een lust voor het oog, ook is het vaak een goede investering, en altijd een waardevol souvenir uit vroegere tijden. De vraag is nu wat van een oude auto een klassieker maakt. En vervolgens: waar moet je op letten als je geld in een oldtimer wilt steken? Feit is […]
Lees het verhaal
Gevoel met je omgeving krijg je pas écht bij een tochtje in een cabriolet. Ooit waren auto’s open, toen kwam de luxe van een dak; hoe een mens zich kan vergissen… Ga voor dakloos! Gooi je haren in de wind en geniet!
Lees het verhaal
Vroeger was alles beter. Het is een dooddoener die vaker niet dan wel opgaat. Maar… hoeveel beter auto’s door de jaren ook zijn geworden, aan de charmes van een echte klassieker kan een moderne bijtellingsvriendelijke leasekar nooit tippen!
Lees het verhaal