Jim van der Wardt is in de wieg gelegd als maker. Het liefst had hij die wieg nog zelf gemaakt ook. Hij is één van de wereldverbeteraars, die in 2015 vertelde over de kanteling in hun leven: Het Kantelingsalfabet. Daarin vind je verhalen van kantelaars, dwarsdenkers, verbinders, friskijkers en verkenners. In het boek staat Jims verhaal onder de letter X. Typisch Jim. Die letter staat voor het onbekende, voor zijn zoektocht. Hij zit vol vragen. Altijd. En dan komen die van Lifestyle Almere er nog bij…
Lees het verhaal
Uiteraard is het fijn als deze zomer de borders vol staan met bloeiende planten. Maar liever wil je dat er in je tuin het hele jaar door iets te zien en te beleven is. Toch? Als je tuin aantrekkelijk oogt, dan ga immers - ongeacht het seizoen - veel vaker naar buiten. Maar hoe pak je dat aan? En waar moet je op letten? Kortom, hoe breng je jaarrond leven in je tuin?
Lees het verhaal
Je kent ze vast wel. Interieurs waar je mond van open valt. Omdat alles gewoon klopt. Het voelt er behaaglijk en spannend tegelijk. Het is er knus en sfeervol. Een interieur dat je als het ware omarmt. Hoe krijgt zo’n interieurontwerper dat toch voor elkaar? Eén van de geheime ingrediënten: ronde vormen.
Lees het verhaal
Toen ik nog in de Eilandenbuurt woonde, kreeg ik op een dag bezoek van een bekende tv-kok. Die begroette me niet met de vraag hoe ik het maakte, maar riep meteen enthousiast uit, dat er bij mij vlak om de hoek melde groeide. Wist ik wel hoe lekker dat was? Nou ja, dat wist ik wel. Maar ik had die melde gemist. En ik ben gegarandeerd de enige niet. Want de kans is bijna honderd procent dat er, zonder dat jij daar erg in hebt, in een straal van honderd meter van jouw woning ergens in de loop van het jaar iets eetbaars kan worden gewildplukt. Almere is namelijk de eetbare stad bij uitstek, en dat is dikwijls niet eens toeval.
Lees het verhaal
Vooral de horeca staat momenteel te springen om personeel. Komt goed uit. Want de horecastudenten van MBO College Poort en MBO College Almere staan te popelen om aan de slag te gaan. Werken in de horeca vinden zij het mooiste dat er is. Zij doen een opleiding waar praktijk en theorie hand in hand gaan, en waar eigen inbreng wordt gewaardeerd én gefaciliteerd. Logisch dat de studententevredenheid hoog is.
Lees het verhaal

Categorieën