Tegendraads, opstandig en rebels: Valery Mak. Ze werd keer op keer afgewezen, en had zich kunnen onderdompelen in teleurstelling en agressie. Maar zij besloot – met angst in haar lijf, dát wel – de strijd aan te gaan tegen ‘het onrecht’ en ‘een falend onderwijssysteem’. Valery Mak is directeur van Stichting Twisted, en bereikt jaarlijks […]
Lees het verhaal
Sluit je ogen. En nestel je in gedachten in een gerieflijke stoel op het buiten­terras, een wijntje en kaasblokjes binnen handbereik. Het voorjaarszonnetje verwarmt je gezicht. Je hoort vogels zingen, terwijl in de verte een golfer een birdie slaat. Vanuit het bos klinkt een zacht gekraak. En ineens, op nog geen vijf meter afstand, staart een hert je aan. Dát is genieten! Wil je ook leven als God in eh… Almere-Hout? Dat kan. Deze prachtige plek met dito huis staat te koop.
Lees het verhaal
Vanaf de Gooimeerdijk is Villa van Vijven nauwelijks te missen. Met zijn vlammende oranje uiterlijk is het misschien wel ’t bekendste villacomplex van Almere. Een aangenaam nieuwbouwplaatje dat met een prestigieuze architectuurprijs-nominatie op zak met opgeheven hoofd regeert. Het is een lust om in te wonen: veel ruimte, en uitzicht over het Gooimeer. Iets voor jou? Eén van de vijf appartementen staat te koop.
Lees het verhaal
Zin in een avontuurlijk dagje uit? Neem dan eens een kijkje op Stadslandgoed de Kemphaan. Kinderen kunnen lekker ravotten in het Zuiderzeespeelbos, klimmen door de boomtoppen en smullen van de Dubbel-Op pannenkoeken. Op pad gaan met de boswachter kan ook, of de jungletuin ontdekken, of over de biologische boerenmarkt struinen, of aapjes kijken bij stichting AAP… Vervelen is geen optie, vies worden wel!
Lees het verhaal
Hé, gezondheid en zorg. Dat is pure lifestyle, ja! Het onderwerp is tot op het bot gepolitiseerd, gemystificeerd en gedramatiseerd, maar laten we wel zijn: het is ons eigen lijf. Dus onze zorg is ónze zorg. Aanleiding voor de redactie om eens te kijken wat de veranderingen in de zorg in Almere betekenen.
Lees het verhaal

Categorieën