Als je iets zegt en er luistert niemand, ga je onwillekeurig harder praten. Internetpionier Peter Aggenbach roept inmiddels zo hard, dat weinigen nog willen luisteren. Gemiste kans. Hij was in 1995 (mede)oprichter van het eerste serieuze online medium over Almere (Digitaal Almere), maar raakte door zijn kritische, ongezouten en vaak op de man gespeelde mening snel in opspraak en diskrediet. Hij wordt bestempeld als anarchist, enfant terrible en randfiguur.
Lees het verhaal
Tegendraads, opstandig en rebels: Valery Mak. Ze werd keer op keer afgewezen, en had zich kunnen onderdompelen in teleurstelling en agressie. Maar zij besloot – met angst in haar lijf, dát wel – de strijd aan te gaan tegen ‘het onrecht’ en ‘een falend onderwijssysteem’. Valery Mak is directeur van Stichting Twisted, en bereikt jaarlijks […]
Lees het verhaal
Sluit je ogen. En nestel je in gedachten in een gerieflijke stoel op het buiten­terras, een wijntje en kaasblokjes binnen handbereik. Het voorjaarszonnetje verwarmt je gezicht. Je hoort vogels zingen, terwijl in de verte een golfer een birdie slaat. Vanuit het bos klinkt een zacht gekraak. En ineens, op nog geen vijf meter afstand, staart een hert je aan. Dát is genieten! Wil je ook leven als God in eh… Almere-Hout? Dat kan. Deze prachtige plek met dito huis staat te koop.
Lees het verhaal
Vanaf de Gooimeerdijk is Villa van Vijven nauwelijks te missen. Met zijn vlammende oranje uiterlijk is het misschien wel ’t bekendste villacomplex van Almere. Een aangenaam nieuwbouwplaatje dat met een prestigieuze architectuurprijs-nominatie op zak met opgeheven hoofd regeert. Het is een lust om in te wonen: veel ruimte, en uitzicht over het Gooimeer. Iets voor jou? Eén van de vijf appartementen staat te koop.
Lees het verhaal
Zin in een avontuurlijk dagje uit? Neem dan eens een kijkje op Stadslandgoed de Kemphaan. Kinderen kunnen lekker ravotten in het Zuiderzeespeelbos, klimmen door de boomtoppen en smullen van de Dubbel-Op pannenkoeken. Op pad gaan met de boswachter kan ook, of de jungletuin ontdekken, of over de biologische boerenmarkt struinen, of aapjes kijken bij stichting AAP… Vervelen is geen optie, vies worden wel!
Lees het verhaal

Categorieën