Leven als God in Frankrijk

In: Wonen | Editie:

Tekst:

Sluit je ogen. En nestel je in gedachten in een gerieflijke stoel op het buiten­terras, een wijntje en kaasblokjes binnen handbereik. Het voorjaarszonnetje verwarmt je gezicht. Je hoort vogels zingen, terwijl in de verte een golfer een birdie slaat. Vanuit het bos klinkt een zacht gekraak. En ineens, op nog geen vijf meter afstand, staart een hert je aan. Dát is genieten! Wil je ook leven als God in eh… Almere-Hout? Dat kan. Deze prachtige plek met dito huis staat te koop.

Verscholen in de bossen, pal aan golfbaan Almeerderhout, staan vier fraaie vrijstaande huizen. De roodbruine bakstenen en hardhouten panelen geven er een warme en natuurlijke uitstraling aan. Het plaatje klopt. Bij binnenkomst vallen vooral de enorme raampartijen op. ‘Het uitzicht op het prachtige natuurgebied verveelt nooit,’ vertelt bewoonster Aemke Geijl. ‘Alle seizoenen beleef je hier heel intens.’ Helder licht straalt de woning in, vanaf alle kanten. Het geeft een ruimtelijk effect en zorgt voor een fijne sfeer. 

Graag in de keuken

Een centrale muur scheidt living en woonkeuken. Aan de achterkant prijkt een M-Design openhaard met een composiet sierplateau. Leuk om accessoires op te stallen. Aan de voorkant van de muur staat de enorme kastenwand van de keuken, waarin ook de apparatuur is verwerkt. De fronten in het kookeiland zijn van houtfineer, met een onverwoestbaar stoer composiet aanrechtblad. ‘We zijn met ons gezin graag in de keuken. Als ik kook, zitten Roland en onze twee kinderen aan de eettafel. Zo nemen
we gezellig de dag door.’

Geïnteresseerd?

Deze villa aan de Birdielaan is te koop via LiveStyle Makelaardij.
Neem gerust contact op voor een uitgebreide bezichtiging.
Ga naar www.livestylemakelaardij.nl

Badzaal…

Aemke loopt naar de centrale muur en trekt een houtblok uit één van de nissen aan de zijkanten van de muur. Handig en speels. ‘Het is fris dit vroege voorjaar,’ zegt ze. Behendig plaatst ze het blok op het vuur en gaat verder: ‘Een andere fijne plek is de badkamer.’ We lopen naar de achterkant van het huis. Via de masterbedroom met walk-in-closet komen we in de enorme badkamer. Het ruime ligbad van Corian staat los in de ruimte. Ook de douche, met toegang vanaf twee kanten, is ideaal. ‘Hier geen ruimtegebrek,’ glimlacht Aemke. 

Kids domein

‘Boven hebben onze kinderen hun eigen domein met een aparte badkamer. En buiten kunnen ze hun hart ophalen met spoorzoekertje, hutten bouwen en ravotten met de buurtkinderen. Dit huis, op deze plek, geeft ons allemaal zóveel energie. We gaan het beslist missen als het straks verkocht is.’

We kozen voor houtlook tegels, nauwelijks van echt te onderscheiden