Krijg nieuwe energie op de Kemphaan!

In: Vrije tijd | Editie:

Zin in een avontuurlijk dagje uit? Neem dan eens een kijkje op Stadslandgoed de Kemphaan. Kinderen kunnen lekker ravotten in het Zuiderzeespeelbos, klimmen door de boomtoppen en smullen van de Dubbel-Op pannenkoeken. Op pad gaan met de boswachter kan ook, of de jungletuin ontdekken, of over de biologische boerenmarkt struinen, of aapjes kijken bij stichting AAP… Vervelen is geen optie, vies worden wel! 

Het Zuiderzeespeelbos is een prachtig speelbos van zes hectare, speciaal aangelegd voor kinderen. Het bestaat uit vier speelplekken. Op de waterspeelplek kun je spelen met water en kliederen in de modder. Er zijn eilandjes, er is een trekpontje en een half gezonken schip. Op de zandspeelplek klauter je over een half verzonken huisje. Zie je de vis die nog nét met zijn kop boven het zand uitkomt? Voor de iets oudere kinderen is er het naastgelegen klimbos Fun Forest.

Durfals en lefgozers

Echte durfals en lefgozers kunnen voor avontuur terecht bij Klimpark Fun Forest. Het klimpark heeft vier verschillende parkoersen met tokkelbanen. Sommige zijn zelfs meer dan 150 meter lang! Door de opbouw in moeilijkheidsgraad is het klimpark interessant voor zowel jong als oud. Kinderen kunnen er vanaf hun achtste (én als ze tenminste 1.30 meter lang zijn) klimmen, onder begeleiding van een volwassene. Honger gekregen? Haal iets uit je eigen picknickmand: er zijn een boel leuke picknickplekken op het landgoed. Of trakteer de kids op een overheerlijke pannenkoek bij Dubbel-Op!

Vervelen is geen optie, vies worden wel! 

Buitengewoon Lekker!

Tijdens de Doe- en Kijkdag (6 april, Tweede Paasdag) wordt het nieuwe buitencentrum van Staatsbosbeheer geopend. Vanuit het Buitencentrum zullen verschillende excursies starten, en verder is er informatie over het gebied beschikbaar. Een bezoek aan het nieuwe, inpandige restaurant Buitengewoon Lekker is zeker een aanrader! Kom dus op Tweede Paasdag naar De Kemphaan. Staatsbosbeheer organiseert allerlei leuke activiteiten: timmer een mooi nestkastje, bak je eigen broodje boven een kampvuur of ga op avontuur in het speelbos!

Avontuurlijke nachtjes…

Zin in een weekendje weg? Dan is Lodgerie Het Groene Geheim een goed idee. Het is een exclusief resort hotel met alle comfort. De lodges bieden een bijzondere combinatie van een luxe vakantieappartement, met de gastvrijheid en persoonlijke benadering van een Bed & Breakfast. Liever back to basic? Kies dan voor natuurcamping De Kemphaan! Geniet ’s avonds van de rust op het ruime, deels beboste terrein en word ’s ochtends wakker met reeën en vossen die over het kampeerterrein lopen… Je ontbijt haal je uiteraard op de biologische boerenmarkt (elke zaterdagochtend tussen 9:30 en 13:00 uur).

Hoe beleef jij de natuur? Kijk op www.vvvalmere.nl/kemphaan. voor meer informatie.