We doen de fotosessie op de skatebaan in Almere Buiten. Een jochie neemt nieuwsgierig een kijkje. Het is zaterdagochtend vroeg, en rondom nog doodstil. Hij schreeuwt over de baan: ‘Jij bent toch Bo Kramer? Jij hebt toch al twee keer goud gewonnen?’ Bo roept verbaasd terug: ‘Hoe weet jij dat nou?’ Het kereltje trots: ‘Jij vertelde over rolstoelbasketbal op onze school, hier vlak om de hoek. Dat was best vet.’ Op Bo’s gezicht verschijnt een brede glimlach. Ze reageert: ‘Right, dat was fun!’
Lees het verhaal
Almere Buiten ontwikkelt zich steeds meer als toeristische bestemming. Zo verrijst er momenteel het Holiday Inn hotel, dat begin volgend jaar de deuren opent. Daarnaast is er sinds kort een eigen VVV-servicepunt in de bibliotheek aan het Baltimoreplein. Inwoners en bezoekers kunnen daar terecht voor toeristische informatie over de stad. Het servicepunt maakt deel uit van de stedelijke vernieuwing door de gemeente.
Lees het verhaal
Op een heel bijzondere plek, tegen een duinrand in de Utrechtse heuvelrug, is recent een nieuwe villawijk gerealiseerd. De authentieke architectuur doet denken aan de periode rond 1900 en gaat hier soepel samen met het comfort en de luxe van nu. Door de toepassing van hout, baksteen met plintdetaillering, gedekte kleuren en hoge raampartijen waan je je in een klassieke villa van weleer, en woon je heerlijk op de grens van bos en duinen. Nu alleen de tuin nog...
Lees het verhaal
Vraag willekeurig winkelend publiek waarom ze graag in Almere shoppen, en je hoort steevast enthousiaste verhalen over het grote aantal winkels, de veelzijdigheid van het aanbod en de ruimtelijke opzet. En terecht! Wist je dat er in Almere Centrum bijna 400 winkels zijn?
Lees het verhaal
Verfkwast en -roller in de aanslag! Niet alleen interieurjunkies staan dit jaar klaar om hun thuisinrichting een flinke opknapbeurt te geven. Wereldwijd daalt steeds meer het besef in, dat een fijne leefomgeving bijdraagt aan fysieke en mentale gezondheid. Een veilige thuisbasis is essentieel. Verfgrootmeester Flexa speelt hierop in met de trendkleur van 2021: Brave Ground. Een natuurlijke bruintint, die je helpt om verandering te omarmen. Volg de tips van Lifestyle Almere om deze kleur te mix&matchen. Van subtiel tot lekker uitgesproken.
Lees het verhaal
Almere City FC timmert niet alleen hard aan de weg in de Keuken Kampioen Divisie, ook buiten de lijnen zijn de voetballers actief. Via Almere & the City organiseert de club tal van projecten die onze stad nóg leuker, gezonder en veiliger maken. Rabobank Almere is partner van het maatschappelijke programma. En er vloeien mooie initiatieven voort uit hun gebundelde krachten.
Lees het verhaal
Almere Haven is een gezellig dorp. Het oudste stadsdeel van Almere ademt een volstrekt eigen sfeer. Je vindt er ambachtelijke winkeltjes, die met passie hun verhaal uitdragen. Ook als het om mode gaat. Havenaren, Almeerders en zelfs buitenlui hebben deze pareltjes al ontdekt. Ook in Almere Haven krijgt klein maar fijn een eigentijdse uitstraling.
Lees het verhaal
Studenten van de mbo niveau 2-opleidingen van MBO College Almere leren het vak vooral in de praktijk. Dat is niet alleen leuk en leerzaam maar biedt de studenten ook de mogelijkheid zich breder te oriënteren. Daardoor hebben ze op de arbeidsmarkt meer kans van slagen. Een samenwerking met voetbalclub Almere City FC lijkt misschien verrassend maar blijkt enorm waardevol.
Lees het verhaal

Categorieën