Persoonlijke stadsgids

In: Reportage | Editie:

Tekst: | Fotografie: ,

Almere Centrum heeft een nieuwe website. Eentje die bezoekers van de stad de weg wijst in het kleurrijke centrum. De weg naar de hipste winkels, de beste eetgelegenheden en de gezelligste pleintjes.  Lifestyle Almere ging op pad om de mobiele versie van de website te testen in het centrum van onze stad. 

Per trein is Almere Centrum vlot bereikt. Vanuit Zwolle ben je binnen drie kwartier, en vanuit Amsterdam zelfs binnen een half uur op het Stationsplein. Een riante hoeveelheid eettentjes en winkels verwelkomt je daar direct. Ik kan wel een versnapering gebruiken. En daar helpt de mobiele website van Almere Centrum perfect bij. 

Onder je vingertoppen

Wie voor het eerst het centrum van Almere bezoekt, raakt bedolven onder een waterval aan indrukken. De mobiele website van Almere Centrum brengt daarin een beetje orde. ‘Zoek een locatie’ is de eerste opdracht die je de site kunt geven. Een belangrijk startpunt voor veel bezoekers is de Primark. Mocht je die nou niet weten te vinden, dan tik je de naam in op het scherm. Een seconde later vertelt de site je waar je de winkel kunt vinden. En met de kaart zie je direct hoe je daar komt. Echte Almeerders weten het: vanaf het station kun je de Primark niet missen. 

Ontdek de stad

Als je vanaf de Primark (met of zonder propvolle tassen) verder de stad intrekt, ontdek je al snel het Stadhuisplein. Op woensdag en zaterdag vind je hier de weekmarkt. En zeven dagen per week, 24 uur per dag staat hier het Stadhuis. Recht voor je eist de indrukwekkende Nieuwe Bibliotheek alle aandacht op. Als je wilt breng je er zó een hele dag door! Wie geen kennis maar goederen wil consumeren, slaat rechtsaf naar Citymall Almere. Het walhalla voor shopliefhebbers! En goed bereikbaar met de auto. Check de Almere Centrum-site maar. Daar staan niet alleen de leukste winkels, ook de handigste parkeerplekken vind je er. Prettig om te weten dat je je kofferbak bijna direct uit de winkel vol kunt gooien. 

Voor elk wat wils

Mijn tactiek voor de shopmiddagen met m’n vriendin? Zodra zij een kledingwinkel spot, schiet ik een elektronica-/telefoon-/computer-/boekenwinkel in. Het is maar net wat er voor handen is. In onbekende steden levert dit vaak wat paniek op: waar is de dichtstbijzijnde winkel waar ik in kan vluchten? De Almere Centrum-site helpt. Scroll door de winkels per branche en je weet direct waar je terecht kunt. Dus zodra vriendinlief de Rituals invliegt, schiet ik de Apple-winkel iCentre ernaast in. Ook dat is Almere: voor elk wat wils. 

Almere Centrum bevredigt ál je zintuigen

Op je eigen tempo

Almere beleef je op je eigen tempo. Of je nu met de auto komt, klaar om de kofferbak te vullen, of rustig wandelend de binnenstad verkent: kies de versnelling die bij jou past. Spring ook eens op de fiets en laat de stad rustig aan je voorbijtrekken. Je stalen ros kun je op verschillende plekken in de stad veilig eventjes wegzetten. De Almere Centrum-website wijst je de dichtstbijzijnde beveiligde fietsenstallingen! 

Leunstoelavonturier

Voor mij is er niets leukers dan voor het eerst in een stad komen en haar op eigen houtje te ontdekken. De mobiele Almere Centrum-site is daar een onmisbare gids bij. Simpel en doeltreffend vond ik daarmee de leukste winkels, lekkerste terrasjes en gaafste activiteiten. Hou je niet van verrassingen, of heb je geen tijd om op je dooie gemak de stad te verkennen? Dan kun je ook doelmatiger te werk gaan:
verken het centrum thuis alvast op je pc of tablet. Op het grotere scherm komt de site zo mogelijk nog beter tot zijn recht. En heb je alle ruimte om je route van te voren uit te stippelen. 

Deel jouw plekje en win!

De leukste shops en vetste activiteiten in de stad ontdek je op de nieuwe Almere Centrum-site. Daar vind je ongelooflijk veel, maar misschien niet alles. Wat is jouw favoriete plekje in het centrum van Almere? Deel het op onze Facebook-pagina en wij trakteren je op een ijsje bij IJspressi! Check de actie op Facebook.com/AlmereCentrum en doe mee! 

Niet te missen

Ik heb de boel vast verkend voor je en geloof me: sommige dingen moet je echt persoonlijk zien. Zoals de Esplanade en de Schouwburg die over het water uitkijkt. De Grote Markt en de gezellige terrasjes. En het zonnig verstopte Belfort. 

Almere is een stad die ál je zintuigen bevredigt. En met de nieuwe website van Almere Centrum weet je ieder plekje te vinden. 

www.almerecentrum.nl