Sonja Havermans

Al schrijvend ontdek ik steeds meer van de stad waar ik vanwege het water, het groen en de pioniersmentaliteit graag woon en werk. Het is boeiend om te ervaren dat er zoveel bijzondere initiatieven en betrokken mensen zijn. Dat maakt het schrijven voor onder meer Lifestyle Almere een hele leuke afwisseling op wat ik verder doe. Namelijk het ontwikkelen van Het Buytenwold.nl. Een groot avontuurlijk natuurlijk speelterrein voor nieuwsgierige kinderen in Almere Oosterwold in wording.

Volg Sonja:

Website

Verhalen van Sonja Havermans

De nieuwe bibliotheek in het centrum bestaat tien jaar. Mooi moment voor een herinrichting. Sinds zij het gebouw aan het Stadhuisplein betrok, geldt de Almeerse bieb als voorbeeld voor tal van andere in heel Nederland. Vooral vanwege haar brede functionaliteit. Met de herinrichting komt de nadruk nóg meer te liggen op haar functie als huis-, studeer- en werkkamer van de stad.
Lees het verhaal
Veel ondernemers spelen met de gedachte te verduurzamen. In de praktijk blijkt dat ’t hen vaak ontbreekt aan tijd, kennis of geld om daadwerkelijk in actie te komen. Julia Barton helpt ondernemers met kennis, ervaring en financieringen, zodat zij hun energiebesparende projecten wél van de grond kunnen krijgen. Sinds oktober vorig jaar is zij het gezicht van de Duurzame Energie- en Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland (DE-on) in Almere.
Lees het verhaal
In Nederland zitten naar schatting 1.4 miljoen huishoudens in de schuld. Dat is 1 op de 5 huishoudens! In Almere is het percentage mensen met schulden ongeveer gelijk aan het landelijk gemiddelde. Elk jaar opnieuw komen er zo’n 1.500 huishoudens in de schuldhulpverlening terecht. Wat kun je doen?
Lees het verhaal
Sfeerbeeld van lachende dames aan tafel in een restaurant
Mantelzorgers zijn mensen die onbetaalde hulp, zorg, steun, begeleiding en/of toezicht bieden aan iemand met een (chronische) ziekte, handicap, beperking, verslaving of psychische kwetsbaarheid. In Almere zijn er naar schatting 12.000 mantelzorgers; 4.000 van hen hebben zich geregistreerd bij de Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere (VMCA). Ingrid Breems is er één van.
Lees het verhaal