Sonja Havermans

Al schrijvend ontdek ik steeds meer van de stad waar ik vanwege het water, het groen en de pioniersmentaliteit graag woon en werk. Het is boeiend om te ervaren dat er zoveel bijzondere initiatieven en betrokken mensen zijn. Dat maakt het schrijven voor onder meer Lifestyle Almere een hele leuke afwisseling op wat ik verder doe. Namelijk het ontwikkelen van Het Buytenwold.nl. Een groot avontuurlijk natuurlijk speelterrein voor nieuwsgierige kinderen in Almere Oosterwold in wording.

Volg Sonja:

Website

Verhalen van Sonja Havermans

Almere is vaak een aangename verrassing voor mensen die de stad niet kennen. Dat komt niet alleen doordat we hier modern en ruim wonen. Het is vooral de verwevenheid tussen stad en groen die onze stad zo bijzonder maakt. Almere is waterrijk, heeft een lange kustlijn, veel natuur en moderne architectuur. En er is enorm veel te beleven: bijna nergens anders in Nederland zijn er zoveel verschillende recreatieve mogelijkheden in één stad als hier. We wonen in een fantastische plaats om er op uit te trekken. Doe dus vooral eens een dagje uit in eigen stad. Tip: ontdek Almere wandelend, fietsend of varend.
Lees het verhaal
We zitten te veel en bewegen te weinig. We moeten in beweging komen en meer gaan sporten. Want dat is gezond. Je conditie en spierkracht verbeteren. Het kan bijdragen aan een betere nachtrust en een lager medicijngebruik. En je loopt minder kans op aandoeningen als hart- en vaatziekten, obesitas, osteoporose en beroertes.
Lees het verhaal
Het is weer lente! Tijd voor een relaxte stoel in het zonnetje en een goed boek. Van kasteelroman en thriller tot reisverhalen en literatuur. Maakt niet uit wat je leest. Lezen inspireert, ontspant en voert je even weg uit de waan van de dag. De Nieuwe Bibliotheek wil graag kennis delen, lezen bevorderen en dit voor zoveel mogelijk Almeerders toegankelijk maken. Daarom is er sinds half april een nieuw Budgetabonnement en worden de tarieven per 1 juni aangepast.
Lees het verhaal
Praten over de dood? Tja, dat doen we liever niet. Maar de dood leeft wel degelijk. Zegt ten minste Marianne van Bennekom (56). Is zij bij een feestje, dan zijn andere gasten vaak razend nieuwsgierig en willen ze van alles weten. Van Bennekom is uitvaartbegeleider. Of beter: gids bij verlies. Met haar bedrijf Purper uitvaartzorg begeleidt zij nabestaanden en mensen die terminaal ziek zijn, en regelt ze de hele uitvaart. Want hulp kunnen mensen onder dergelijke omstandigheden heel goed gebruiken. Van Bennekom vertelt hoe zij in Almere de dood een gezicht geeft.
Lees het verhaal
Voor De Nieuwe Bibliotheek was het op meerdere fronten een veelbewogen jaar. Er was een grote verbouwing, er startte een nieuwe directeur en er waren de bekende corona-omstandigheden. Ondanks - of wellicht ook dankzij - de beperkingen lanceerde de organisatie nieuwe creatieve initiatieven. De afhaalbieb BiebDrive bijvoorbeeld, en meer maatschappelijke initiatieven zoals een stadsbreed Taalakkoord en Informatiepunt Digitale Overheid (IDO).
Lees het verhaal
Het gaat niet alleen om wie je bent, maar vooral ook om wie je kent. Ziedaar de kern van sociaal kapitaal. Het betekent dat je voor kennis, tijd, sociale connecties of geld kunt aankloppen bij mensen in jouw sociale netwerk. En vice versa: dat anderen dat ook bij jou kunnen doen. Het is ook een belangrijk middel om uit een armoedesituatie te stappen. Sociaal kapitaal verhoogt je levenskwaliteit en maakt je kans op succes groter. 
Lees het verhaal
Het Ondernemersplein is een groeiplek voor ondernemers in het hart van de stad. Het biedt informatie, inspiratie, netwerk en ondersteuning voor starters, zzp’ers en gevestigde ondernemers. Het is een samenwerking tussen de gemeente Almere, Almeerse ondernemers, onderwijsinstellingen, regionale instellingen en de Kamer van Koophandel. Deze partijen zien het als een gezamenlijke verantwoordelijkheid om te investeren in het ondernemersklimaat in Almere.
Lees het verhaal