Frank Jacobs

Twintig jaar geleden kwam ik, op zoek naar een betaalbare woning in de omgeving van Amsterdam, in Almere terecht. Daar wilde immers niemand dood gevonden worden, dus dat moest wel lukken. Nou, dat deed het. Ik kwam, werd verliefd op en ging houden van deze stad. Mijn specialiteiten zijn mobiliteit, geschiedenis en literatuur. Naast Lifestyle Almere schrijf ik onder meer voor AutoWeek, GTO, NU.nl en Quest Historie. Daarnaast presenteer ik video’s op AutoWeek.nl en voorheen het autoprogramma Fifth Gear Europe op Discovery Channel.

Volg Frank:

Website

Verhalen van Frank Jacobs

Het Weerwater is één van de aspecten die Almere zo bijzonder maken. Het is een geliefde plek voor Almeerders om tot rust te komen of te sporten. Maar het heeft aanzienlijk meer potentie, zag de gemeente. En die kreeg alvast vorm in het Rondje Weerwater.
Lees het verhaal
Op 24 september organiseert Rabobank Almere haar ledendag op de Floriade. Een heel bewuste keuze. Want juist daar zijn veel ledenraadsleden nauw bij betrokken. Deze dag is een uitgelezen kans om kennis met hen te maken en te zien wat de coöperatie allemaal doet voor de Almeerse samenleving. Groen, duurzaam en gezond vormen de kern van de missie.
Lees het verhaal
Heb je weleens stilgestaan bij de sloop van een gebouw? Dan heb je je wellicht ook afgevraagd of we die enorme bergen puin op de één of andere manier opnieuw kunnen gebruiken. Welnu, dat kan. En dat besef begint onderhand breed in te dalen. Er is inmiddels ook een mooie naam: circulair bouwen.
Lees het verhaal
Almere studentenstad: nog niet zo lang geleden had dat bij sommigen stevig op de lachspieren gewerkt. Die dagen zijn geteld. Op het grote parkeerterrein tussen het ziekenhuis en het winkelcentrum staat over een paar jaar een nieuw pand van Hogeschool Windesheim, als onderdeel van een complete campus. Lifestyle Almere praat over die plannen met Felix Sanders en Paul Wilhelmus, projectleiders van de gemeente Almere, en Kees Stolwijk, directeur van Hogeschool Windesheim Flevoland.
Lees het verhaal
Gids, stadshistorica, kunst- en architectuurkenner: ze zal het zelf niet zo snel zeggen, maar Marie-Josée Röselaers is het allemaal. Praten mét haar gaat als vanzelf, praten óver haar valt niet mee. Ze buigt het gesprek steeds weer om naar Almere. Want Marie-Josée ís Almere. Hoe veroverde een polderstad het hart van een geboren en getogen Limburgse?
Lees het verhaal
Naast de ambitie heeft Almere vooral ook de potentie om een rol van betekenis te spelen als locatie voor techbedrijven. De ruimte is er, evenals de infrastructuur. De ondernemingen komen al, nu de mensen nog. Daar wordt hard aan gewerkt.
Lees het verhaal
Hij speelde achttien interlands zonder ook maar één verliespartij: een Nederlands record. Van Ajax via Valencia, Sevilla, Saloniki, Groningen en Cyprus keerde Hedwiges Maduro - nu hoofdtrainer O21 bij Almere City FC - terug naar zijn geboortestad. We spreken met hem over de kracht van voetbal en wat de sport voor de maatschappij kan betekenen.
Lees het verhaal
De komende maanden gaat naast Station Almere Centrum ook de omgeving flink op de schop. Zodra begin 2022 de laatste bouwvakkers hun spullen hebben gepakt, heeft Almere het station van de toekomst, midden in een prachtig stadspark. Wij werpen alvast een blik in die toekomst.
Lees het verhaal