Icedôme Almere is voor iedereen

In: Overig | Editie:

Tekst:

In Almere Poort komt Icedôme Almere. Een nationaal centrum voor topsport en breedtesport. 

Schaatsbond KNSB en NOC*NSF hebben de Almeerse ijstempel aangewezen als het nieuwe Nationaal Topsport Centrum voor de schaatssporten. Er gaat in Icedôme Almere méér gebeuren naast langebaanschaatsen: shorttrack, kunstrijden, inline schaatsen, ijshockey, curling, paralympische ijssporten, turnen, dansen en fitness. Buiten het complex komt een fiets-, skeeler- en hardloopparcours van 2,1 kilometer. Sport is de hoofdactiviteit in Icedôme Almere, waarin verder plaats is voor een sportmedisch centrum, een wetenschappelijk centrum en een topsportrestaurant. Voor alle topsporters zijn er studiefaciliteiten voor optimale samenwerking met het onderwijs.

Op het programma komen evenementen als congressen, seminars, beurzen, trainingen, concerten en zelfs dancefestivals. Zowel in de zomer als in de winter. In dit laatste seizoen zijn er natuurlijk specifieke Icedôme evenementen.

Eigentijdse aanpak

Voor bedrijven is de binding met Icedôme Almere reden om mee te doen als founder, mede-eigenaar of sponsor, in combinatie met steun voor de Ice Academy. In dat verband groeit de belangstelling. Schaatsen is populair en de accommodatie is wereldwijd uniek. Bedrijven willen daarbij horen. De gemeente Almere staat vierkant achter Icedôme Almere en stelt alles in het werk om het project te faciliteren. De eigentijdse aanpak maakt het mogelijk om iedereen te ontmoeten en effectief contacten te leggen met andere organisaties. 

Coolste baan

In februari lag in het Olympisch Stadion in Amsterdam de coolste baan van Nederland. Een groot succes! Op alle punten heeft dit project bewezen dat locatie, aantal recreanten, aantal bezoekers van wedstrijden, artiesten en programmering ook mogelijk zijn in Icedôme Almere. Ondanks de tijdsdruk verloopt alles naar verwachting. Meer nieuws daarover in de volgende LA!

Gepassioneerde Almeerse sporters en bedrijven kunnen zich aansluiten bij Icedôme Almere. Mail naar icedomealmere@gmail.com) of kijk op Facebook Icedôme Almere.