Andy Midside

Verhalen van Andy Midside

Op 24 september organiseert Rabobank Almere haar ledendag op de Floriade. Een heel bewuste keuze. Want juist daar zijn veel ledenraadsleden nauw bij betrokken. Deze dag is een uitgelezen kans om kennis met hen te maken en te zien wat de coöperatie allemaal doet voor de Almeerse samenleving. Groen, duurzaam en gezond vormen de kern van de missie.
Lees het verhaal
Praten over de dood? Tja, dat doen we liever niet. Maar de dood leeft wel degelijk. Zegt ten minste Marianne van Bennekom (56). Is zij bij een feestje, dan zijn andere gasten vaak razend nieuwsgierig en willen ze van alles weten. Van Bennekom is uitvaartbegeleider. Of beter: gids bij verlies. Met haar bedrijf Purper uitvaartzorg begeleidt zij nabestaanden en mensen die terminaal ziek zijn, en regelt ze de hele uitvaart. Want hulp kunnen mensen onder dergelijke omstandigheden heel goed gebruiken. Van Bennekom vertelt hoe zij in Almere de dood een gezicht geeft.
Lees het verhaal
Gaat er iets mis, dan zwaait er wat: lichten van politie, brandweer en ambulance. Het in noodgevallen toeschietende trio valt op. Er is echter ook een dienst met hulpverleners die minder in het oog springen, maar die werk verrichten dat minstens zo belangrijk is. We spreken met mensen van Stadsruimte en Stadsreiniging, de twee afdelingen die invulling geven aan de piketdienst van de gemeente Almere.
Lees het verhaal
Met adviseurs in spijkerbroek, een huiselijke loungehoek en een knipoog naar ‘zwart goud’ boven de luxe koffiebar gooit ING het beeld van het traditionele bankkantoor volledig op de schop. Almere is de zesde vestiging die transformeert, om zodoende de klant op maat advies te kunnen geven in een prettige omgeving. Zelfs even op je beurt wachten is nu een stuk aangenamer.
Lees het verhaal
De ijzersterke pay-off zegt in feite alles. Uitzendbureau Recruit a Student (RAS) plaatst talentvolle studenten in (bij)banen bij uiteenlopende bedrijven. Het inhuren van een student heeft nogal wat voordelen. De persoon die je als bedrijf binnenhaalt, kan bijvoorbeeld meegroeien en zichzelf min of meer onmisbaar maken. Franchisenemers Denise Ketelaar en Remco Breet runnen RAS Flevoland en Zwolle en putten inmiddels uit een pool van ruim 800 studenten.
Lees het verhaal