Achter een dikke stalen deur, helemaal onderin het stadhuis, wordt de geschiedenis van de stad bewaard in eindeloze rijen kartonnen dozen, gevuld met droge documenten. in een hoekje achterin staan drie kasten met spullen. een bord, een grammofoonplaat, een poppetje op een sokkel. Het zijn geschenken, trofeeën, levenloze overblijfselen van wat ooit leefde. en achter elk stuk zit een verhaal. Dit is de schatkamer van Almere.
Lees het verhaal
Ter gelegenheid van de verbouwing van het stadhuis en het jubileum van de Politieke Markt van Almere, parkeerde Bart zijn ets voor één keer onder het stadhuis. Hij observeerde het politieke bedrijf, en ontdekte een boeiende gespiegelde werkelijkheid van de stad.
Lees het verhaal
Denk jij in de winter ook vaak terug aan je zomervakantie en de heerlijke gerechten waar je toen van genoot? Men zegt dat geuren en smaken razendsnel mooie herinneringen kunnen oproepen. Tijd dus om je vakantiegevoel terug te halen bij de wereldkeukens in Almere. Van Chinees, Japans en Grieks tot Italiaans en Amerikaans: je vindt het hier allemaal!
Lees het verhaal

Categorieën