Wereldkeukens in Almere

In: Vrije tijd | Editie:

Tekst: | Fotografie:

Denk jij in de winter ook vaak terug aan je zomervakantie en de heerlijke gerechten waar je toen van genoot? Men zegt dat geuren en smaken razendsnel mooie herinneringen kunnen oproepen. Tijd dus om je vakantiegevoel terug te halen bij de wereldkeukens in Almere. Van Chinees, Japans en Grieks tot Italiaans en Amerikaans: je vindt het hier allemaal!

Almere Centrum

Het Belfort is hét restaurantplein met een enorme keuze aan gerechten uit alle delen van de wereld. Of je nu houdt van spaanse tapas van La Cubanita, Griekse mezedes van Yamas, Italiaanse ovenpizza’s van Woodstone Pizza and wine, Japanse sushi van Kimono of Amerikaanse burgers van Hudson Bar & Kitchen: het is er allemaal. Vergeet op de Grote Markt trouwens Porto Cervo niet, het Italiaanse restaurant waar je bij binnenkomst in het Italiaans wordt verwelkomd. Of het knusse Rosita ́s, voor heerlijke Mexicaanse specialiteiten.

Almere Haven

Ook in de havenkom van Almere vind je een keur aan internationale smaken. Voor Aziatische gerechten kun je terecht bij het Indisch Veerhuys, Treasure en Sasa Lounge. Liefhebbers van de Italiaanse keuken halen hun hart op bij Pulcinella of Brava Casa. Voor Griekse specialiteiten is Olympia een aanrader. Voor wie geen keuze voor een bepaalde keuken wil maken, en graag grenzeloos geniet van allerlei wereldsmaken, is er El Mundo.

Almere Buiten

Ook Almere Buiten kent een paar sfeervolle wereldkeukens. Zo is er voor ‘elck wat wils’ bij Wereldrestaurant Breed. Van Japanse teppanyaki en Chinese wokgerechten tot hamburgers, pizza ́s en heerlijk Italiaans schepijs. Tang Dynastie noemt zichzelf een multiculinair Aziatisch restaurant. Het aanbod varieert van Japanse sushi, Maleisische en Indonesische specialiteiten tot een Chinese rijsttafel.

En er is nog veel méér…
Dit is slechts een kleine selectie van de wereldsmaken, die je in Almere kunt proeven. Meer inspiratie opdoen? Kijk dan op vvvalmere.nl/inspiratie