Woontrends dit najaar

In: Wonen | Editie:

Tekst:

Je moet het wel erg bont maken om dit najaar niet binnen één of andere trend te passen. Er kan – gelukkig – een heleboel. Zo herkennen we een aantal mooie najaarskleuren die het ultieme herfstgevoel oproepen. En allerlei wiskundige vormen. Lifestyle Almere vond deze schatten in meubelwinkels en accessoiresshops. Shop je mee?

Vooraanstaande trendwatchers voorspelden het al. Groen is hip dit najaar! Het lijkt een constant terugkerende trend. De laatste jaren hebben we verschillende tinten voorbij zien komen, zoals smaragdgroen en zacht pastelgroen. Deze ontwikkeling is niet gek. Steeds meer mensen beseffen hoe kostbaar de wereld is waarin we leven. Ze denken na over de afkomst, het gebruik en hergebruik van producten. Vintage is niet voor niets zo populair. Bovendien halen we de natuur graag in huis. Met natuurlijke materialen als hout, natuursteen, beton en linnen. En natuurlijk de kleur groen.  

Levendig 

Dit najaar kun je niet misgaan met de mint variant en een donkere blauwgroene tint. Dit zijn graag geziene gasten in veel interieurs. Van klassiek tot industrieel. Groen combineert uitstekend met naturel kleuren als beige en zand. Ga je voor wat meer pit voeg dan geel of rozetinten toe. Mix and match! Ook aubergine is terug van weggeweest. Gebruik deze dame in een rustige, naturelle kamer en ze zorgt voor je. Hou haar in toom. Beperk het tot een aantal opvallende accenten. 

1. Diverse accessoires BoConcept, vanaf € 19,-

2. Kussen Firewood, Pluck Boutique, € 42,50

3. Bank BoConcept, vanaf € 1.079,-

4. Kussen Garden Flowers, Pluck Boutique, € 42,50 

5. Fauteuil BoConcept, vanaf € 732,-

Helemaal van nu: cirkels, diamanten en rechthoeken

Jong en oud zijn er gek op. Wiskundige vormen als een driehoek en een hexagoon komen in allerlei gedaantes terug in het interieur. Van stoelbekleding tot armaturen en vloerkleden. Maar ook in meubels. Ovale eettafels en bijzettafels in de vorm van een driehoek vangen je blik in het interieur. Ook op minder ingrijpende aankopen als plaids en kussens doen deze geometrische vormen het goed. Ze geven diepte en 3D effect in huis. Bij luxe meubelzaken BoConcept en Dooijes Binnenhuis is er genoeg van te vinden. Hoe creatiever, hoe leuker. Loop er eens binnen voor Inspiratie en advies.
Banken, stoelen, accessoires, you name it, they’ve got it! En smaak. Tja, blijf vooral dichtbij jezelf.

1. Spoinq eetkamerstoel Square Dooijes Binnenhuis, vanaf € 325,-

2. Diverse accessoires BoConcept, vanaf € 7,-

3. Ovale tafel model LINO, Dooijes Binnenhuis, vanaf € 2.510,-

4. Kussen BoConcept, € 59,-