Waar is het feestje?

In: Wonen | Editie:

Tekst:

Deze zomer draait alles om plezierig samen zijn. Met z’n allen buiten eten. Feesten en beesten aan lange tafels en op heerlijke lounge banken. Dus: maak het gezellig voor de lange dagen en zinderende zomernachten, én decoreer er op los. Je terras en balkon mogen weer fun uitstralen. En feestjes? Die vieren we in de buitenlucht!

Trendwatchers zijn het erover eens. De komende jaren keert de fun-factor terug in het interieur. De recessiejaren van soberheid lijken achter de rug… Vier het leven en etaleer je eigen stijl. Het terras of balkon is een verlengde van je huis en wordt dit seizoen nét zo gezellig gedecoreerd als binnen. Met van alles: van kussentjes en plaids, tot tapijten en verlichting. Go for it!

Mix en match met de Bohemien look

Vooral de Boho-garden is er een goed voorbeeld van. Deze trend is over komen waaien vanuit de modewereld, waar bloemdesigns en vrolijke kleuren – zowel zacht als uitgesproken – de catwalks sieren. De Bohemien-tuin laat een prachtige mix van stijlen zien, met een vleugje elegantie waarin de jaren ’60 en ’70 heerlijk herleven. Alles kan en mag. Het geheel straalt optimisme en plezier uit. De uitdaging zit ‘m erin om met een bonte mix toch een stijlvol en harmonieus totaalbeeld neer te zetten.

Georganiseerde chaos

Hoe doe je dat? Om te beginnen door te kiezen voor een rustige basis van aardetinten als zwart, wit, bruin, en grijs. Zoek dan naar spanning door deze te combineren met heldere kleuren als roest rood, mosterd geel, fuchsia roze, goud en zilver. Maar hou je een beetje in. Want voor deze kleuren geldt vooral: less is more. Beperk je tot maximaal drie of vier kleuren. Ga dan wel voor verschillende designs. Kies ronde vormen, patronen en natuurlijke materialen als hout en leer. Je stylet het geheel af met kussens van glinsterende palletjes, zilveren en gouden waxinehouders en gebloemde plaids. Vooral persoonlijke accessoires uit verre streken passen hier prima. En vergeet niet: imperfectie geeft de perfecte look! 

Natuurlijke tuin

Een rustige tegenhanger is de natuurlijke tuin waarin je kiest voor robuust, puur en duurzaam. Combineer veel groen met bamboe of duurzaam massieve houten meubelen. Kies bewust voor beplanting die weinig water nodig heeft. Een regenton en vooral een gezonde moestuin met kraakvers groen mag niet ontbreken. Het terras decoreer je met handgemaakte en natuurlijke accessoires als verweerde potten en glazen vazen. Vintage schatten van de kringloop of rommelmarkt dragen hun steentje bij aan de nonchalante look. De party verlichting straalt uiteraard op zonne-energie. Ook voor de dieren en insecten is het een feestje in de natuurlijke tuin. Insectenhotels, vogelhuisjes en vlinderkastjes zijn niet meer weg te denken. Het is genieten in de natuurlijke tuin. Trek je schoenen uit, voel het gras en het zand tussen je tenen voor het ultieme zomergevoel!

Volop fun met de outdoor trends van dit jaar

Urban design garden

Voor de design liefhebbers is er de moderne tuin. Met design meubelen in kubistische, strakke vormen creëer je een stoere urban look. Hou je van praktisch, kies dan voor all weather tuinkussens. Weer of geen weer deze rakkers blijven buiten. Zijn ze nat? Ze drogen in no time weer op! En wil je met vrienden een heerlijke zomeravond doorbrengen op het terras? Kleed het geheel aan met luxe bijzettafels, comfortabele zitkussens en pof wat kastanjes in de strakke  buitenhaard.  Vergeet in de moderne tuin niet om organische vormen toe te voegen voor een fijne balans. Denk aan accessoires als kussens en hip rond (buiten)servies. Hout geeft het geheel een zachter effect. Op-en-top luxe! Vergeet intussen niet: de échte luxe is tijd. En die heeft iedereen helaas maar in beperkte mate. Geniet dus zoveel mogelijk van elkaar. Plof neer op die grote zitzakken, steek het kampvuur aan en adem de verse buitenlucht diep in. En het feestje? Dat bouw je samen in je trendy tuin!

Boven – Puur genieten! Dit heerlijke sunbed van 4 Seasons Outdoor is gemaakt van hoogwaardig vlechtwerk. Weerbestendig, onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Geen gesjouw meer, want in de winter blijft het gewoon buiten staan.  
Onder – Ga voor Boho Chic met de ronde vormen van de Largo Lounge van 4 Seasons Outdoor. De combinatie van aluminium en touw geeft het geheel een speelse uitstraling.
  ,