Speelse kidsrooms

In: Wonen | Editie:

Tekst: | Fotografie:

Kinderkamers zijn bij uitstek geschikt om statements te maken. Uitbundige prints, speelse illustraties, een mix van materialen en (knal)kleuren. Alles kan! Het is een kwestie van lef tonen. Combineer bijvoorbeeld harde met zachte kleuren. Lieve meisjestinten als roze en mintgroen krijgen een boost door antraciet toe te voegen. Zo maak je een kamer romantisch en stoer tegelijk. 

Drukke prints brengen leven in de brouwerij. Maar… ze zorgen soms ook voor onrust. Je houdt balans door een neutrale basis te kiezen. De wanden met bloembehang worden afgewisseld met lichte wanden, en de effen gordijnen doorbreken het drukke patroon. De houten vloer heeft een rustige uitstraling. Net als het rendierkleed dat, door de organische vorm en natuurlijke tinten, een mooie tegenhanger is voor het roze en mintgroen. 

Opgeruimd staat netjes!

De enorme maatwerkkast met diepe lades biedt een zee aan opbergruimte. Kleding, boeken, speelgoed, spelletjes, alles is keurig opgeborgen achter de hoge houten deuren. De open vakken maken de kast minder massief. Bovendien krijgen Lieneke’s persoonlijke schatten een ereplaatsje. Praktisch én decoratief!

Schuiven met meubels

Schroom niet om de indeling van de kamer volledig om te gooien. Het kan veel voordeel opleveren. In de meidenkamer van Lieneke hebben we het bed bij het raam geplaatst, waar eerst een hoge kast stond. Hierdoor lijkt de kamer ruimer en lichter. Met inzicht én een tikkie durf bereik je een groots resultaat. 

Ze maakt nu elke ochtend uit zichzelf haar bed op

tip 1 

Geen zin om telkens heen en weer te sjouwen met je meubels? Gebruik een plattegrond om te bepalen waar de meubels het beste tot hun recht komen. Pak een vel papier en knip de meubels uit op schaal. Leg ze op de plattegrond. Zo kun je zoveel schuiven en proberen als je maar wilt.

tip 2 

Werk je liever digitaal? Ontwerp je kinderkamer online via http://floorplanner.com. Kom je er niet uit? Schakel een interieurstylist in om je (op weg) te helpen. Deze investering verdient zichzelf ruimschoots terug.

Toys for boys

Jongens willen vaak een stoere kamer. Met auto’s, dino’s, brandweerwagens. Alles is goed, als het maar kan rijden, brullen of loeien. Kies je voor een thema? Voer dit dan zovel mogelijk door in kleuren, meubels en accessoires. In de jongenskamer van Quinten kozen we voor het thema ’reizen door Amerika’. Je ziet dit terug in de houten locker, stoere jeanskrukjes, de bekende kleuren en de knuffels met sterren. De wereldkaart-muursticker versterkt het reisgevoel, net als het Volkswagenbusje.

Personal touch

Een (kinder)kamer wordt pas écht eigen als je er persoonlijke spullen in plaatst. Tekeningen, foto’s en kleine voetafdrukjes ‘will do the trick’. In deze coole jongenskamer geven niet alleen nummerborden uit alle staten waar papa heeft gewoond, maar ook het geboortemutsje en de zelfgemaakte quarterback de kamer het benodigde persoonlijke tintje. Da’s stoer én eigen!

Ieder kind verdient een eigen plekje in huis. Geef dat plekje een eigen sfeer met een personal touch   

Ook zo’n mooie kidsroom? 

Melanie Parker-Zwanziger van Pluck Styling helpt je graag bij het maken van een persoonlijk ontwerp. Geen tijd om zelf met kwast en behangborstel aan de slag te gaan? Geen punt. Met haar team van vakmensen kan ze jou het hele traject uit handen nemen. Tot aan de styling aan toe. Voor je het weet woont jouw kroost zélf in zo’n prachtige kamer!
Kijk eens op www.pluckstyling.nl.

Meer foto’s vind je op www.pluckstyling.nl

Vervelend…

Natuurlijk wil het oog ook wat, maar houd bij het ontwerpen van de kinderkamer altijd de praktische kant in de gaten. Het is bijzonder vervelend om na een half jaar de vloerbedekking te moeten vervangen vanwege vlekken, of het juniorbed op Marktplaats te moeten zetten omdat de lange benen van je bengel eruit steken. Let op voldoende opbergruimte en onderhoudsvriendelijkheid: dat zijn belangrijke
uitgangspunten bij het uitzoeken van vloer, meubels, wanddecoratie en gordijnen. Strakke witgestucte muren zijn mooi, maar minder geschikt voor peuters gewapend met waskrijtje en viltstift…

Briljant idee

Vaak zitten er lastige hoeken in een kinderkamer, zoals een schuin dak. Maak optimaal gebruik van de ruimte door maatwerk te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een maatwerkkast of bedstee met opbergruimte eronder. Of je nu twee rechterhanden hebt of met een briljant idee bij een vakman aanklopt: ga hoe dan ook voluit! Met lef kom je een heel eind. Niet alleen in de kinderkamer.