Sexy imperfectie

In: Overig | Editie:

In een wereld waarin vrijwel alles maakbaar, snel en technologisch is, hunkeren we maar al te vaak naar authenticiteit en oprechtheid. We willen producten die echt zijn, die léven. Of althans: die ons op z’n minst dat gevoel geven. Nee, niet zozeer afdankertjes van de kringloop. Liever perfect vormgegeven imperfectie.

Uit de klei getrokken

Juist het feit dat de biologische mandarijntjes niet allemaal even groot zijn, dat het zand nog aan deze worteltjes zit en dat de appeltjes misschien een vlekje hebben, maken ze perfect. Echte groenten en fruit met échte smaak. Almere krijgt steeds meer biologische winkels, en op steeds meer plekken kun je je abonneren op een biologisch pakket. Neem deze vierpersoons Vita-groententas bijvoorbeeld.
Voor € 10,- te koop bij Ekoplaza.

Soul en funk met de sound van de jaren ’60

Give The People What They Want  is het vijfde album Sharon Jones & the Dap-Kings. De plaat is een heerlijke mix van (northern) soul en (deep) funk, en hij ligt in de lijn van Ike & Tina Turner, James Brown, Lee Fields en Smokey Robinson. Bandleider, producer en bassist Bosco Mann nam het album op met een analoge achtsporenrecorder, waardoor de liedjes klinken alsof ze ergens in de jaren ’60 op plaat zijn gezet. Give The People What They Want is op cd te verkrijgen, maar wie de ultieme beleving zoekt, koopt uiteraard de LP. Bij Platenhuis ’t Oor. € 21,95

Scrapmetal vogels

Bij de Wereldwinkel koop je originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. Alle producten zijn geproduceerd met respect voor mens en milieu en deze vorstbestendige vogeltjes zijn daar een voorbeeld van. Ze zijn gemaakt door de gebroeders Jimu uit Zimbabwe. De romp is van steen uit de steengroeven bij Kwekwe. Poten en kop zijn van afvalmetaal. Vanaf € 11,50 bij Wereldwinkel  Duka la Dunia.

Doortrapt

Ze zijn onmiskenbaar nieuw. Maar het leer van deze sportieve herenlaarzen lijkt echter wél ingelopen. Dit is de ultieme nonchalance! De authentieke look wordt versterkt door de beige stiksels en veters, en de suède bies rond de enkel. Hebben? Voor dit model loop je even binnen bij Sasha. Kosten: € 99,95.

Van de bouwplaats naar de woonkamer

Dat imperfectie sexy is, daar is ook de interieurbranche van doordrongen. Daarom zijn whitewash meubelen, verf met een betonlook en doorleefde vintage ook grote hits. All time favorite is echter het assortiment steigerhouten meubelen. Het blijft een bijzondere gedachte dat op deze planken ooit ruige bouwvakkers stonden te ploeteren. Deze bedbank met logeerlade vind je bij Steigerhout 4 Home and Garden en kost € 550,-

Medium Aged Destroy

Wil je je look doorleefd laten zijn, dan moet je er wat overhebben. Dit jasje van G-star is handmatig bewerkt. Hierdoor ziet hij er niet alleen comfy uit, hij ís het ook. De 3D sleeves geven extra bewegingsvrijheid: geen knellende naden meer. Je haalt dit stoere jack bij Big L voor €199,95.