De Almere City Run loopt elk jaar beter

In: Overig | Editie:

Tekst:

De Almere City Run was er voor het eerst in 2010. In vier jaar tijd groeide de run uit tot een geweldig mooi hardloopevent, dat helemaal klaar is voor haar eerste lustrum op 15 juni!

Laureus Ladies Run

Laureus Nederland biedt deelnemers aan de Almere City Run de kans een bijdrage te leveren aan haar nieuwste project: de Laureus Ladies Run. De opbrengst wordt gebruikt om het Laureus Ladies Run-project te verbeteren en uit te breiden.

De Laureus Ladies Run is een innovatief project dat moeders en dochters in de Almeerse wijk Stedenwijk aanmoedigt deel te nemen aan een hardloopprogramma, waarin ze toewerken naar een sportief eindstation: de Almere City Run. Deelnemende moeders en dochters staan op 15 juni uiteraard allemaal aan de start!

‘Elke nieuwe editie van de Almere City Run trekt méér deelnemers dan de vorige,’ meldt Arjen de Ruyter van sportmarketingbureau 20knots. ‘Dit jaar kregen we zelfs 40% meer inschrijvingen dan vorig jaar. Sinds de run onderdeel uitmaakt van 20Knots Running Cyclus is er een professionalisering, die een positief effect heeft op het aantal inschrijvingen.’ De Almere City Run werd vorig jaar uitgeroepen tot één van de honderd leukste lopen in Nederland. De Ruyter: ‘Het is een bijzonder parcours. De start is op de Esplanade, dus het traject ligt midden in het centrum en de deelnemers rennen zelfs dwars door het stadhuis. Dat is écht uniek!’ De Almere City Run kent verschillende afstanden:  de Almere DEZE WEEK run van 4 km, de 7 km, de 14 km en de 21 km. Ook is er een kidsrun van 1,8 km, en kunnen scholen en bedrijven in teamverband meelopen met de overige afstanden. ‘Voor sponsors is het geweldig om een kijkje te nemen in de VIP-lounge. Ik ken geen evenement waarbij de lounge zo dicht op het parcours ligt.’ Na de finish is er de mogelijkheid om in de lounge gezellig bij te kletsen, een hapje te eten en iets te drinken. Maar je kunt uiteraard ook het gezellige centrum ingaan, waar alle winkels overigens vanaf 12.00 uur geopend zijn.

Voorinschrijven voor de Almere City Run kan tot en met zondag 25 mei. Meer informatie over aanmelden en het programma is te vinden op www.almerecityrun.com.