Een gedreven bestuurlijk verbeteraar met oog voor organisaties én de mens. Opgegroeid in een warm gezin op een boerderij in Bant waar zijn vader met z’n paarden het land bewerkte, ontwikkelde hij zich van uitvoerder in groenvoorzieningen tot directeur van een familiebedrijf zonder familielid te zijn. Geworteld in de Flevolandse klei, en als oud-gedeputeerde overal met hart en ziel verbonden. De ene keer zonder blad voor de mond, dan weer uiterst zorgzaam op de relatie: bruggenbouwer Bert Gijsberts.
Lees het verhaal
Voor de meesten van ons is het niet meer dan logisch om te kunnen zien waar we lopen. Maar dat is het niet voor iedereen. Als je goed oplet, zie je ribbeltegels in het trottoir: een belangrijk houvast, een geleidelijn, voor mensen met een visuele beperking. Met alle smartworldtechnologie die voorhanden is, zou je denken dat er een slimmer alternatief moet zijn. Studenten van de minor Smart World van hogeschool Windesheim Flevoland ontwikkelden een virtuele geleidelijn, die visueel beperkte mensen met realtime informatie van deur tot deur brengt. 
Lees het verhaal
Van de ene op de andere dag kreeg Yayah van Ingen (57) gezondheidsklachten. In Parijs beklom ze een paar trappen en kreeg ze het ineens heel benauwd.  Ze voelde pijn in haar borst. Haar arm deed zeer en begon te tintelen. ‘Ik was altijd kerngezond geweest en nu was ik na een klein stukje lopen […]
Lees het verhaal
Zwijmel jij weg bij de gedachte aan leven op de duinen? Lekkere genieten van het glooiende landschap met daarachter de ondergaande zon, terwijl je voeten wegzakken in het duinzand? Een gevoel van vakantie, het hele jaar rond! Stel je eens voor, dat zoiets écht voor jou is weggelegd… We vroegen een toekomstige DUIN-bewoonster naar haar verwachtingen. En spraken de eigenaar van het Regatta Center Muiderzand over de zeilsport faciliteiten nabij Strandbad DUIN.
Lees het verhaal
Dit voorjaar hoef je je niet te vervelen. Het Almeerse evenementenseizoen staat op het punt van beginnen! Pak je agenda en maak ruimte vrij voor sportieve evenementen als de Almere Regatta, Almere City Run en de Challenge Almere. Wie van muziek, cultuur of strand houdt, kan genieten van het Bevrijdingsfestival, Libelle Zomerweek, Free Festival en Strandfestival Zand. En wie houdt van wandelen, doet mee aan de Almeerdaagse.
Lees het verhaal
Gevoel met je omgeving krijg je pas écht bij een tochtje in een cabriolet. Ooit waren auto’s open, toen kwam de luxe van een dak; hoe een mens zich kan vergissen… Ga voor dakloos! Gooi je haren in de wind en geniet!
Lees het verhaal
In 1981 ontwierp een gerenommeerde ontwerper een vlag voor de toen nog toekomstige gemeente Almere. Geen sinecure. Want zo’n voorname identiteitsdrager moest voldoen aan de regels van banistiek (vlaggenkunde) en heraldiek. De vlag moest ook streekkarakteristieken weerspiegelen, terwijl kleurbetekenissen eveneens een rol speelden. Kortom, het was een klus voor een specialist. In Almere liep het […]
Lees het verhaal
Waar de wereld om ons heen voortdurend verandert, is de tuin een oase van rust. Op die plek willen we relaxen, eten, drinken of gewoon lekker bezig zijn. Hoe realiseer je als hoveniersbedrijf al bijna twintig jaar lang steeds opnieuw die optimale tuinbeleving? Lifestyle Almere neemt een kijkje in de keuken bij Van Raaijen Hoveniers.
Lees het verhaal

Categorieën