De Almeerse Evenementenagenda

In: Vrije tijd | Editie:

Tekst:

Dit voorjaar hoef je je niet te vervelen. Het Almeerse evenementenseizoen staat op het punt van beginnen! Pak je agenda en maak ruimte vrij voor sportieve evenementen als de Almere Regatta, Almere City Run en de Challenge Almere. Wie van muziek, cultuur of strand houdt, kan genieten van het Bevrijdingsfestival, Libelle Zomerweek, Free Festival en Strandfestival Zand. En wie houdt van wandelen, doet mee aan de Almeerdaagse.

Politie, brandweer, Defensie, GGD, KNRM, Kustwacht en de Reddingsbrigade pakken flink uit op de Landelijke Veiligheidsdag. Op zaterdag 16 april 2016 vindt de derde editie in Almere plaats. Het publiek krijgt tussen 12.00 en 17.00 uur te zien, wat het werk van de Nederlandse hulpdiensten inhoudt en hoe zij onderling samenwerken. De Esplanade in het centrum van Almere verandert die middag in één groot plaats delict. Het thema van dit jaar is ‘Veiligheid in en om het huis’. De toegang tot het evenement is gratis.

Pak een terrasje in de zon

In april gaan de Almeerse terrassen weer open. Dat wordt in het weekend van 30 april en 1 mei gevierd tijdens het Terrassenfestival. Op het Belfort, de Grote Markt en het Stationsplein kun je genieten van de lekkerste hapjes en drankjes, onder het genot van relaxte muziek van leuke bands. Daarnaast is er een Streekmarkt met de lekkerste pure producten van lokale producenten. Swing mee op muziek van de beste Nederlandse artiesten op het Bevrijdingsfestival, dat dit jaar flink wordt uitgebreid met verschillende podia verdeeld in het centrum van Almere. Op het hoofdpodium op de Esplanade treden op 5 mei Ronnie Flex, Di-Rect, Kenny B. en Van Velzen op. Daarnaast zijn er ook kleinere podia verspreid door het centrum met jong talent, jazz en blues, retro, een meezingpodium en een kinderplein. Deze editie van het Bevrijdingsfestival is een bijzondere, omdat het voor het eerst in heel lange tijd op Hemelvaartsdag valt, zodat extra veel mensen vrij zullen zijn.

Laat je jezelf van je sportiefste kant zien

Sportievelingen doen mee aan de Almere City Run, Almere Regatta, Challenge Almere of de Almeerdaagse. Hardlopers verschijnen op 12 juni aan de start voor 4, 7, 14 of 21 kilometer dwars door Almere, zeilers trotseren op 28 en 29 mei de golven voor de Almeerse kust ter hoogte van Marina Muiderzand, triatleten trainen alvast voor de Challenge op 10 september en wandelaars halen van 7 tot en met 12 juni hun wandelschoenen tevoorschijn voor de Almeerdaagse, met afstanden van 5 tot 50 kilometer. 

Met je voeten in het zand

Almere heeft een kustlijn van wel veertig kilometer en meerdere stadsstranden. Daar maken evenementenorganisatoren dankbaar gebruik van. Geniet met vriendinnen van swingende optredens van bekende artiesten, de allerleukste workshops en shop bij meer dan 300 stands op de Libelle Zomerweek van 23 tot en met 29 mei. Of bezoek Strandfestival ZAND op 27 augustus. Wist je al dat naast Guus Meeuwis en Typhoon dit jaar ook Marco Borsato van de partij is? Houd je meer van housefeesten in de openlucht? Mis dan zeker het Free Festival niet!

Meer info? Kijk op www.vvvalmere.nl

Landelijke Veiligheidsdag

16 april 2016

Terrassenfestival 

30 april & 1 mei

Bevrijdingsfestival
5 mei

Libelle Zomerweek

23 t/m 29 mei

Almere Regatta

28 & 29 mei

Almeerdaagse

7 t/m 12 juni

Almere City Run

12 juni

Free Festival
2 & 3 juli

Strandfestival ZAND

27 augustus

Challenge Almere

9 t/m 11 september