Woontrends 2015

In: Wonen | Editie:

Tekst:

Het afgelopen jaar stond vooral in het teken van geometrische vormen en de trendkleur teal. In 2015 gaan we de warme kant op met aardetinten, organische vormen en ambacht. In het positievere beeld van de maatschappij ligt de basis. Het is best prettig om met een vleugje optimisme je interieur op te fleuren na jaren van (economische) misère. Blik met Lifestyle Almere vooruit en laat je inspireren door de trends. Maak van je interieur een succes!

Vooraanstaande trendwatchers hebben het goed met ons voor. Ze zien de hang naar ‘samenzijn en samenbrengen’ in de maatschappij vergroten. Dit komt terug in de woontrends. Koper blijft een populair materiaal voor woonaccessoires. Goud komt daarbij. Wellicht heeft dat te maken met het groeiende vertrouwen in ons monetaire systeem. Opvallend is dat koper én goud geoxideerd of verkleurd terugkomen: de verweerde look is hot! Ook bij andere materialen. Verwassen, vernielen en verbranden is je-van-het. Daar kun je ook zelf voor zorgen. Geef die nieuwe goudkleurige vaas een flinke opdonder, of laat je kids lekker rouwdouwen over dat keurige grijze tafellaken. Het levert hen ditmaal geen straf, maar een beloning op… Kom op, doe eens gek!

Hartstikke hip handwerk

Handwerk blijft hartstikke hip. En da’s maar goed ook! De vaardigheden en creaties van handwerkers zijn immers fascinerend en leveren unieke items op. Vooral mandwerk is bezig met een inhaalslag: bijvoorbeeld in Afrikaanse stijl met hennep en raffia of in een modern jasje. Grafisch en strak. Manden doen ’t uitstekend in een landelijk, modern interieur. Gebruik ze voor openhaardhout, warme plaids of een boompje. Echte sfeermakers! Met de ambachtelijke trend nemen we afstand van massaproductie en verwelkomen we persoonlijke producten. Tip: ga ook zelf gezellig aan de slag met breinaald of handweefgetouw. Helemaal trendy!

Haal de natuur in huis

Vonden we het de afgelopen jaren heerlijk om binnen en buiten met elkaar te verbinden, de nieuwste trend is de natuur in huis te halen met kleur, prints en organische vormen. En wel om een bijzondere reden. Volgens AkzoNobel staat de natuur voor alles wat onvoorspelbaar en ontembaar is. Ze kan stil en vredig zijn, maar ook wild en woest. Mensen willen zichzelf meten met de elementen om te ontdekken wat ze nu eigenlijk waard zijn. De trend vertaalt de mooie natuurlijke overgangen van kleuren en materialen in de natuur. Dat concept kun je heel goed toepassen in je interieur. Denk aan krachtige, rijke kleurpaletten als oker, sienna en gebakken klei, afgewisseld met de natuurlijke vormen van wol en hout. Ook botanische prints doen het goed.

Verwassen, vernielen en verbranden is je-van-het

Positief met copper orange

Ken je de trendkleur teal nog? Nou, die koele, blauwgroene jongen maakt plaats voor copper orange. Een warme tint, gelinkt aan de positievere visie op de wereld. Sta stil en kijk om je heen. Naar je omgeving en de relaties die je met elkaar hebt. Het gaat om het vinden van simpele dingen, die ieders leven vrolijker maken. Daar draagt copper orange aan bij. Ga je met je interieur aan de slag? Combineer dan warme aardse tinten als copper orange met metalen zoals goud. Voeg daar persoonlijke – en misschien zelfs zelfgemaakte… – accessoires en organisch gevormd hout aan toe, en je krijgt een huis waarin je graag thuis komt. Helemaal 2015!

Meer inspiratie? 

Kijk op de Pinterestpagina van Pluck Styling. Daar vind je prachtige voorbeelden van natuurlijke interieurs en goudaccenten in je huis.