Tuin Special

In: Tuin | Editie:

Wil je deze zomer weer vaak van je tuin genieten? Richt ‘m dan helemaal in naar jouw smaak. Keus genoeg!

Woodstock: dubbel handig voor je haardhout

Het haardhout voor je Enzo buitenhaard bewaar je natuurlijk in de Woodstock. Je hoeft nooit meer te slepen met houtblokken, want dit design houtrek is ontworpen met een bijpassend steekwagentje. Hiermee kun je natuurlijk ook andere nuttige zaken vervoeren, zoals een kratje bier. Hier afgebeeld de Woodstock van zwart staal; er is ook een gegalvaniseerde versie. Kantelen en rijden maar! Verkrijgbaar bij:
Van Raaijen Hoveniers, € 720,00

Enzo buitenhaard, twee in één

De Enzo buitenhaard is er niet alleen om je te verwarmen, hij kan ook gebruikt worden als barbecue. De vuurmond is op tafelhoogte, dus je schuift het vlees zo je bord op. De houtgestookte openhaard is er in twee varianten, cortenstaal of zwart. Omdat de haard bijna twee meter hoog is, krijgt rook geen kans om neer te dalen. Niet in jouw tuin, maar ook niet in die van de buren. Jij blij, buren blij!  

Verkrijgbaar bij: Van Raaijen Hoveniers, vanaf € 1.595,00

Prefab stucmuurtjes van Platoflex

Gestucte muurtjes zijn het helemaal, ook in de tuin. Tegenwoordig zijn ze helemaal makkelijk toe te passen door de uitvinding van Platoflex: kant-en-klare muren. Verrassend licht en toch oersterk. Het materiaal verkleurt niet in de zon en kan ook goed tegen vorst. Even de hogedrukspuit erop en je muurtje is weer schoon. In elke RAL-kleur te verkrijgen, dus je stemt je muurtje natuurlijk verfijnd af op de rest van je tuinmeubilair. Verkrijgbaar bij: Van Raaijen Hoveniers, prijs op aanvraag

Romantiek met lantaarns 

Met lantaarns en windlichten creëer je een romantisch sfeertje in je tuin. Ben je in het gelukkige bezit van een dakplataan, dan hang je de takken natuurlijk vol. En zoniet, dan maak je gewoon een plekje vrij op je tuintafel.  

Verkrijgbaar bij: Almeerplant

Atelier Vierkant: wereldberoemde tuinpotten uit België

De tuinpotten van Atelier Vierkant zijn er in allerlei vormen en maten, tot wel manshoog. Overal ter wereld kom je ze tegen, in chique hotels, warenhuizen en resorts, van San Francisco tot Abu Dhabi. De handgemaakte potten van klei zijn robuust en stoer, in prachtige aardetinten. Kies bijvoorbeeld voor twee of drie grote potten, en zet ze voor een haag of een schutting. Plant er een dwergden in (Pinus Mugo) of een bolbuxus en je tuin heeft direct allure. Verkrijgbaar bij: Van Raaijen Hoveniers, sokkel met U-vaas € 850,00

Quick Hedge, privacy binnen een dag

Jaren wachten op weelderig groen na aanplant van een haag is niet meer nodig als je een kant-en-klare volgroeide haag van Quick Hedge plant. In een halve dag heb je geen inkijk meer. Elke haag wordt geleverd met een druppel-bevloeiingssysteem. Succes verzekerd! Tip: plant een lagere haag vóór je schutting, voor een diepte-effect en een behaaglijk gevoel.

Verkrijgbaar bij: Van Raaijen Hoveniers, vanaf € 150,00 per m¹

Met all-weather kussens geen last van een buitje

Nooit meer verzuchten ‘weer de tuinkussens vergeten binnen te halen’. Want tegenwoordig laat je ze altijd buiten liggen. Tenminste, als je voor all-weather kussens hebt gekozen. Na een buitje zijn ze snel weer droog, en in de zon verkleuren ze niet. Ga voor basic kleuren, of kies ton-sur-ton. 

Verkrijgbaar bij: Almeerplant, sierkussen all-weather vanaf € 13,99, poef all-weather vanaf € 39,95