Hans Prins – Prins op de Troon

In: Troon | Editie:

Tekst: | Fotografie:

Met meer dan 400 knooppunten in 600 verschillende routes, en met een totale lengte van ruim 400 kilometer, werd Almere begin dit jaar een fijnmazig wandelnet rijker. En niet alleen is er een Almeerdaagse, ook zijn er VOC wandeltochten, wandelweekeinden, een oranjewandeltocht en tal van samenwerkingen met andere buitenevenementen. Almere loopt! 

Hans Prins verhuisde in 2002 naar Almere, kwam in 2008 op het idee en organiseerde in 2009 de eerste wandelzesdaagse. Vijf jaar later liepen er ruim 3500 deelnemers één of meer dagen mee. Met de andere tochten erbij jaagt Prins jaarlijks duizenden Almeerders blijmoedig de buitenlucht in. 

De Almeerdaagse en de themawandeltochten zijn al een bijzondere prestatie. Maar met de verwezenlijking van het immense Almeerse netwerk van wandelknooppunten, verdient Prins de troon. Hij wandelde er zelf elke meter van, kent elk knooppunt en weet als geen ander wat er in de stad te zien is. Door hem opent zich Almere voor wandelaars van buiten én binnen de stad. Vanaf de voordeur of vanuit een andere provincie. Liefhebbers lopen twijfelloos een route naar keuze, al dan niet op weg geholpen door de gratis plattegrond (bij de VVV), of één van de vijftien borden die langs de route te vinden zijn. 

Vijftig bezielde vaste vrijwilligers hebben zich aan de organisatie verbonden, terwijl fondsen en donateurs bij schieten. Maar het is vooral Hans’ onophoudelijke netwerken en enthousiasmeren, dat de Stichting Almeerdaagse in zijn korte bestaan tot een vanzelfsprekend – en meteen ook onmisbaar – onderdeel van de gemeenschap heeft gemaakt. 

Hans is gefotografeerd bij het Natuurrestaurant in het Schapenbos Almere Haven.

Troon

De rubriek Troon belicht minder bekende Almeerders die onuitwisbaar hun stempel op de stad drukken of hebben gedrukt. Het zijn de stille bouwers, de zachte redenaars, de onvermoeibare pleitbezorgers en de harde werkers. Ze zoeken niet de publiciteit, maar blijven op de achtergrond. Lifestyle Almere zet hen op de virtuele troon. Op een plek in de stad, die voor hen een speciale betekenis heeft.

Weet u iemand voor de troon, laat ‘t weten met een mail aan: troon@lifestylealmere.nl