Kloppend hart – Er gebeurt van alles in Almere Centrum

In: Reportage | Editie:

Tekst:

Oh … wat mooi! Sofie blijft staan en staart met grote ogen naar de etalage van Be First in de Zoetelaarpassage. De paspop draagt de jurk van haar dromen. ‘Als ik later groot ben’, denkt ze, ‘dan wil ik ook zo’n sprookjesachtig mooie jurk’. En dan gebeurt het: de twinkeling in haar ogen weerkaatst in de ogen van de etalagepop. De pop beweegt haar hand naar het raam, en raakt de hand van Sofie. Het zou je maar gebeuren …!

Er gebeurt echt van alles in Almere Centrum. Er valt altijd wat nieuws te ontdekken of beleven. Tal van leuke events zorgen elk seizoen voor een gezellige drukte. De Zoetelaar-passage kreeg een complete make-over,
de Diagonaal een glazen luifel. Nieuwe modemerken, delicatessen-zaken, cadeauwinkels, speciaalzaken en diverse café’s en restaurants ontdekten het oude en nieuwe centrum, en openden hun deuren. Er is voor elk wat wils, van groot tot klein, en jong tot oud. Weet je wat, we nemen je mee langs een aantal nieuwe winkels en gelegenheden.

Stationsplein: welkom

Bij Barista Café aan het Stationsplein hebben ze van koffie hun specialiteit gemaakt. Letterlijk en figuurlijk. Een ‘Barista’ is namelijk de chefkok van de koffiekeuken. Een vakman of -vrouw die de kunst van het koffiemaken verstaat. Iemand die de ‘latte art’-technieken kan dromen. Dat is Barista Café gelukt, want Barista Café staat 14e in de Landelijke Misset Koffie Top 100. Je kunt er ook de zondag beginnen met een ontbijtje, en genieten van een zelfgemaakte appelgebak. Vanaf 10.00 uur. Doen!

In de hoofdrol: 7 pleinen

Wist je dat de zeven pleinen van Almere Centrum allemaal een thema hebben? Het Stationsplein heet iedereen welkom. Het Stadhuisplein zorgt als centraal gelegen plein voor verbinding. De Grote Markt staat voor ontmoeting, de Esplanade voor ontspanning. De Passages geven je ontsnapping, het Forum biedt uitleving, en het Belfortplein verwenning. Elk plein geeft zijn eigen karakter en kleur aan het hele centrum. De Esplanade leent zich bijvoorbeeld heel goed voor grote festiviteiten. Belfort is hèt plein waar je tal van restaurantjes vindt. En Grand Café’s om met elkaar af te spreken, die staan op de Grote Markt. Voor Nederland een unieke aanpak!

De Passages: ontsnapping

We schreven het al eerder, de Zoetelaarpassage heeft een complete make-over gekregen. Het is er weer als vanouds gezellig winkelen. Dat is niet ongemerkt gebleven: Preferido is terug van even  weggeweest. Je vindt er de nieuwste modetrends en merken uit verschillende wereldsteden. Vast ook passend bij jouw smaak, stijl en budget.

Belfort: verwenning

Proeflokaal Bregje vind je niet alleen in Den Haag, nu ook in Almere op het Belfort. Je kunt er tegen een vaste prijs dineren. Tussen 17.00 tot 19.00 uur geniet je voor nog geen 10 euro van een 2-gangen keuzemenu. Na 19.00 uur krijg je er voor een paar euro extra een 3e gang bij! En, je kunt er kiezen uit speciaal geselecteerde wijnen en bieren. Reserveer online, zodat je zeker bent van een tafel!

Hou je van ‘steaks, beers & burgers’ dan ben je op je plaats in Hudson Bar & Kitchen. Laat je niet afschrikken door de twee gigantische bizonkoppen in het trapportaal. Zoek gewoon een intiem plaatsje in een gezellig nisje op een van de twee verdiepingen. Je kunt er lunchen, borrelen, dineren of gewoon een korte pitstop houden.

Ben je een liefhebber van de Italiaanse keuken? Heerlijke pasta’s en pizza’s gebakken in een steenoven? Dan moet je zeker eens langs gaan bij Woodstone aan het Belfort-plein. Je hoeft niet te reserveren in dit ruime restaurant, en krijgt een uitgebreide menu-kaart voorgeschoteld. Ons loopt het water over de lippen bij het lezen van ‘Rammadori Bruschetta’: grof gesneden romadori tomaten, feta en basilicum op versgebakken, knapperig focaccia-brood, afgewerkt met romige crema aceto balsamico. En dit was nog maar het voorgerecht!

Hou je meer van een vitamineboost, stop dan bij de Vitaminstore aan de Schutterstraat. Je kunt er terecht voor tal van voedingssupplementen, en de lekkerste smoothies met chiazaad, moerbeien of bijenpollen. Je krijgt er bovendien uitgebreid persoonlijk advies, afgestemd op leeftijd en gezondheid.

WAAR biedt waar voor je geld: een goed cadeau met een goed verhaal. Aan de Diagonaal vind je tal van mode- en woonaccessoires, food en boeken met één overeenkomst: op één of andere manier duurzaam geproduceerd. Fairtrade, biologisch, ecologisch, recycled of gemaakt in sociale werkplaatsen. Voorbeeldje: notitieboekjes gemaakt van Olifantenpoep papier! Het is allemaal WAAR. En, dat is waar ook, je loopt altijd met prachtig ingepakte cadeautjes naar buiten.

Pop-up stores komen en gaan. Letterlijk. Na zeven maanden Hilversum heeft Kaky haar kamp opgeslagen aan de Citadel in Almere. Je vindt er ‘Interior Jewels’, ofwel accessoires voor jouw interieur. Accesoires van merken die uniek en bijzonder zijn, net als Kaky zelf. Stel jouw bezoekje niet te lang uit, want Kaky is binnenkort misschien weer weg om elders ‘op te poppen’.

Elk plein geeft zijn eigen karakter en kleur aan het hele centrum 

Het Forum: uitleving

Volg je de Diagonaal van het Stadhuisplein naar het Forum dan kom je een aantal nieuwe winkels tegen. De brandstore van de populaire Deense juwelier Pandora bijvoorbeeld op nummer 17. Het is een store voor stijl- en prijsbewuste vrouwen die zich op een originele manier willen onderscheiden met sieraden die met de hand zijn afgewerkt.

Op de Diagonaal 22 vind je sinds kort GrabaMelt: hot sandwiches and more! Ofwel de lekkerste tosti’s ‘2.0’, gemaakt van dikke sneden desembrood met verschillende kaassoorten en toppings. Heb jij een smaakvol idee voor een melt? Dan maak je zelfs kans dat jouw bedachte tosti de volgende maand op de kaart staat. Mmmmmmelt my sandwich. 

Villa Chocola vind je een winkel verder aan de Diagonaal. Je kunt er jezelf of een ander verrassen. Met héél veel chocola-uitspattingen in mooie verpakkingen. Van bonbons tot repen en tabletten, en van design-chocola tot dieet-chocola, dus je hoeft je niet in te houden. Wil je iemand bedanken of feliciteren met chocola? Villa Chocola heeft schitterende geschenkdozen. Wist je dat je van goede chocola niet dik, maar gelukkig wordt? In pure chocola zitten namelijk stofjes die endorfine aanmaken, ook wel het gelukshormoon genoemd. Echt waar.

Om de hoek bij het Forum, op Traverse 8, is onlangs een nieuwe megastore van Telstar Sports & Fashion geopend. Je vindt er alles op het gebied van sport. Nu heerst er ‘snow fever’. Handig om te weten als je nog op wintersport gaat.

Eigenlijk kun je best wel veel dromen of wensen vervullen in Almere Centrum. Dat weet Sofie nu ook. Na een vermoeiende dag shoppen, verlangt ze naar haar bed. Eerst nog afscheid nemen van die prachtige jurk. Om straks te ontwaken in een droom waarin zij zelf de sprookjesprinses speelt.

Wist je dat je van chocola niet dik, maar gelukkig wordt