Marcel Kolder

Spraakmaker, kwartiermaker, stadsdromer, stadsmaker, kanteldenker en cultuurdoener. Allemaal termen die mensen om me heen gebruiken om mijn persoon en werk te duiden.

Als schrijver, journalist, performer, adviseur, ontwerper, maker en cartoonist laat ik het denken over stad en land, burger en overheid kantelen.

Als burger werk ik aan de cohesie van Almere. Groot- maar ook kleinschalig, want wie het kleine niet eert. Door mee te werken aan vele kleine energiegevende zaken, vaak onbetaald. Verder ben ik energievretend onderdeel van het leukste gezin van Nederland. Een gezegend man dus.

Mijn persoonlijke blog: www.kanteldenker.nl

Mijn bedrijf: www.draoidh.nl

Verhalen van Marcel Kolder

Caroline en haar accordeon zijn onafscheidelijk. Trekkend en duwend beweegt zij de lucht naar luisterrijke akkoorden. Adem in, adem uit. Vingervlug laat zij klanken aanslaan. Ze maakt met haar band een mix van jazz en wereldmuziek. Ze schrijft ook de meeste teksten. Steeds vaker over thema’s in de traditie van Boudewijn de Groot, maar zonder vinnige statements. Haar commentaar op de wereld ligt op een veel abstracter en poëtischer niveau.
Lees het verhaal
We staan bij de circulaire voetbrug langs de Wittenwerf in Haven, in 2018 als pilot gebouwd voor de Floriade. Hij vormt de nieuwe oversteek naar het Boomfeestbos. In deze voetbrug, met zijn karakteristieke V-vormige steunpilaren, zijn de goede onderdelen verwerkt van de gesloopte vervallen bruggen uit de buurt.
Lees het verhaal