Opening nieuw Ibis Styles-hotel laat het zien: Almere nu nóg meer talent voor hospitality

In: Almere, Vrije tijd | Editie:

Tekst:

Op 2 september 2019 gingen de deuren van het nieuwe Ibis Styles hotel aan de Televisieweg in Almere officieel open. Het kantoorgebouw van ooit is omgetoverd in een hedendaags hotel met 70 ruime kamers. Naast de nabijheid van schitterende natuur valt vooral de gekozen thematiek op.

 

Het sluit perfect aan bij het

kosmopolitische karakter

van onze stad

 

Het thema van het hotel? Triatlon! Veel van de kamers hebben een triatlonthema, de sport die in Nederland Almere als onbetwiste thuisstad heeft. Maar Ibis Styles Almere heeft een nóg nauwere band met deze tak van sport: de eigenaar van het hotel, Joop van Zanten – econoom, taalkundige en ondernemer – is niet alleen één van de eerste Nederlanders die ooit deelnam aan de wereldberoemde Ironman, maar ook de man die de Holland Triatlon naar Almere haalde.

Klaar in een jaar

Ibis Styles Almere had geen nieuw pand nodig. Op de locatie Televisieweg 2 bezat Van Zanten al een kantoorgebouw, dat vanwege de ligging uitermate geschikt was als locatie voor een nieuw hotel. Het gebouw is tot leegstand gebracht om de bestemming te kunnen wijzigen; in november 2018 begonnen de werkzaamheden en in februari startte men al met opbouw en inrichting. Het hele proces heeft dus nog geen jaar geduurd.

Op de plek van het hotel was voorheen water, en de omgeving staat bekend om haar weidse landschappen en prachtige natuur. Het hotel ademt daardoor niet alleen triatlon, maar ook natuur: veel hout, een kleurstelling geïnspireerd door de natuur en een rijkdom aan planten. Op de eerste verdieping is het thema water, op de tweede land, en op de derde triatlon.

Wandelen en fietsen

De timing van de start is geen toeval. Ibis Styles Almere heeft nu alle tijd om zich ‘warm te lopen’ voor de Floriade in 2022, die ongetwijfeld veel bezoek naar de stad trekt. Daarbij mikt het hotel nadrukkelijk op groepen, dus in de eerste plaats op de zakelijke markt. Maar vanwege de schitterende mogelijkheden voor wandelen en fietsen zullen er beslist ook veel vrijetijdsgasten in de lobby verschijnen.

Het hotel hanteert het Welcome-In concept van moederbedrijf Accor: gasten worden mobiel ingecheckt, zonder paperassen aan de balie. Dat komt de persoonlijke aandacht ten goede. Het hotel heeft een brasserie voor ontbijt, lunch en diner, en zal uiteindelijk over meerdere vergaderruimtes beschikken. Aan de receptie kunnen fietsen worden gehuurd.

Joop van Zanten – Directeur-eigenaar van
Ibis Styles Hotel Almere

Joop van Zanten kreeg van de ITU een Lifetime Achievement Award voor zijn inzet voor de triatlonsport in Nederland. Hij was begin jaren tachtig een triatlonpionier. Hij deed in 1992, samen met negen andere Nederlanders, voor het eerst mee aan de Ironman op Hawaii, was betrokken bij de organisatie van de Holland Triathlon – die op zijn initiatief naar Almere verhuisde – en stond vijf jaar daarvoor aan de basis van de Nederlandse Triatlon Bond. Op die manier zorgde hij voor formalisering en regulering van de sport in Nederland en maakte hij de sport toegankelijker. De Nederlandse triatlonsport plukt daar nog steeds de vruchten van.

Uit Transition, het nieuwsblad rond Triatlon en Run-Bike-Run, 14/09/2017

Slaapstad, maar dan anders…

Ibis Styles is de nieuwste loot aan de Almeerse stam, die een steeds grotere variëteit aan hopitality-concepten laat zien. Vooral in Stad is het aanbod vandaag de dag rijk en gevarieerd. Opvallend aspect is dat de hotels onderling een diversiteit vertonen die perfect aansluit bij het kosmopolitische karakter van de stad. Er is voor elk wat wils, voor elke smaak en elk budget. Almere wordt zodoende steeds meer
een ‘slaapstad’. Maar dan wél in een heel andere betekenis dan de uitgesproken saaie die normaal aan dit begrip kleeft. Al eerder schreef Lifestyle Almere over Apollo Hotel Almere City Centre met zijn eigenzinnige foodconcept en centrale ligging vlak bij het Weerwater. Ook hotel Finn, met zijn prettige restaurant, gerund door het restaurateurskoppel
Ton van Eijsden en Sonja Schutte, passeerde al
eens de revue.

Natuurlijk kan niemand heen om het Van der Valk hotel vlak bij de A6: een hypermodern, comfortabel en stijlvol hotel met uitgesproken ruime kamers, volgens het Valk Exclusief-concept. Best Western Plus Plaza Almere en Plaza Residence Almere in Stad, en Bastion aan de Audioweg zijn andere hotels die duidelijk maken dat onze stad een breed scala aan prachtige accommodaties bezit.